ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο «σφυρί» ο καζουάριος που σκότωσε τον ιδιοκτήτη του

ΗΠΑ: Στο «σφυρί» ο καζουάριος που σκότωσε τον ιδιοκτήτη του
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Wilson Ring

Στο σφυρί βγαίνει ο καζουάριος, ο οποίος στις αρχές του μήνα σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στις ΗΠΑ. Σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών θα διατεθούν περισσότερα από 100 εξωτικά ζώα

Ο καζουάριος είναι ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά στον κόσμο, που θυμίζει στρουθοκάμηλο.

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο χαρακτηρίζει τον καζουάριο «το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο». Έχει γαμψά νύχια και μπορεί να πηδήξει σε ύψος δύο μέτρων, ενώ η ταχύτητά του όταν τρέχει αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Το θηλυκό φτάνει τα 76 κιλά, ενώ το αρσενικό τα 55.

Το πουλί αυτό είναι ένα από τα πολλά εξωτικά είδη που διατηρούσε ο Μάρβιν Χάτζος, 75 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στις 12 Απριλίου. Στη δημοπρασία θα πουληθούν περισσότερα από 100 ζώα, μεταξύ των οποίων πέντε λεμούριοι, 26 μαρμοζέτες, 19 παπαγάλοι, ένα εμού και δύο καζουάριοι.

Η δημοπρασία οργανώνεται από μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ζώων και δεν θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Χάτζος βρισκόταν κοντά στο κλουβί των πουλιών, στο σπίτι του στη Φλόριντα, όταν γλίστρησε και έπεσε. Ο ένας από τους καζουάριους τότε του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

«Πιστεύουμε ότι ο Marvin σκόνταψε και έπεσε στο έδαφος. Τότε, δέχθηκε την επίθεση από το πτηνό» δήλωσε τότε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο BBC.

Μία γυναίκα που βρισκόταν στο σπίτι και υποστηρίζει πως ήταν η σύντροφός του είπε σε τοπικό μέσο πως ο άνδρας «έκανε αυτό που αγαπούσε».

Ο Marvin Hajos είχε στην κατοχή του εξωτικά ζώα εδώ και δεκαετίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ