ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εκστρατεία υπέρ της Χίλαρι από τον Μπιλ Κλίντον

ΗΠΑ: Εκστρατεία υπέρ της Χίλαρι από τον Μπιλ Κλίντον
REUTERS/Brian Snyder

Ως τώρα ακολουθούσε μια  μάλλον διακριτική στάση στην προεκλογική εκστρατεία της συζύγου του για το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Φαίνεται όμως πως στην τελική φάση της προεκλογικής περιόδου ο Μπιλ Κλίντον αποφασίζει να βγει μπροστά και να στηρίξει την Χίλαρι Κλίντον στην προσπάθειά της να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μιλώντας μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους στο Νάσουα το Νιου Χάμπσαϊρ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στην Χίλαρι Κλίντον τόνισε πως δεν έχει ποτέ ξανασυναντήσει στη ζωή του έναν υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο που να είναι «ο καταλληλότερος βάσει των γνώσεών του, της εμπειρίας του και της προσωπικότητάς του προκειμένου να κάνει πραγματικότητα όσα πρέπει να κάνει», πόσο μάλιστα σε μια «περίοδο αβεβαιότητας», σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Ο Μπιλ Κλίντον επέμεινε στο πόσες γνώσεις έχει η σύζυγός του σχετικά με την εξωτερική πολιτική, αφού η Χίλαρι Κλίντον διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της πρώτης κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, όπως επίσης τη μακρά πορεία και δράση της υπέρ της προστασίας των παιδιών και των φτωχών.

Εκείνος παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν «ευτυχισμένο παππού» και αφηγήθηκε πως οι δύο τους ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά πριν από 45 χρόνια, όταν σπούδαζαν και πως εκείνη την εποχή θεωρούσε ότι η Χίλαρι ήταν «ο πιο απίστευτος άνθρωπος μια ευφυής νέα γυναίκα που επέλεξε να σπεύσει στο πλευρό των φτωχών και των παιδιών, ενώ θα μπορούσε να επιλέξει οποιαδήποτε καριέρα».

Ο Μπιλ Κλίντον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην αμερικάνικη κοινή γνώμη, όμως το βάρος των σεξουαλικών σκανδάλων του παρελθόντος φαίνεται πως είχε αποτελέσει ως τώρα έναν ανασταλτικό παράγοντα στο να εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ της συζύγου του.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός πως παρά τις επιθέσεις που έχει δεχτεί η Χίλαρι Κλίντον από τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπιλ Κλίντον δεν έκανε εκτεταμένες αναφορές στον Τραμπ στην ομιλία του. Αρκέστηκε να αναφερθεί σε πισωγύρισμα «το οποίο θα υποστεί η χώρα αν εκλέξει ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ