ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος serial killer: Ομολόγησε επτά δολοφονίες ο «Ορέστης»

Κύπρος serial killer: Ομολόγησε επτά δολοφονίες ο «Ορέστης»
AP Photo/Petros Karadjias

O κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου ομολόγησε ακόμη δύο δολοφονίες. Τα θύματά του πλέον φτάνουν τα επτά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το offsite.cy.com, ο 35χρονος ίλαρχος ομολόγησε τις δολοφονίες της Marry Rose, της 6χρονης κόρης αυτής, της Arian Palanos, της Maricar Valdez, της γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή σήμερα σε πεδίο βολής και μίας γυναίκας από την Ρουμανία και της ανήλικης κόρης αυτής.

Πρόκειται για την 36χρονη Livia Florentina Bunea και την 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea. Είχαν εξαφανιστεί από την οικία που διέμεναν στη Λευκωσία από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το απόγευμα εντοπίστηκε από την αστυνομία της Κύπρου ένα πτώμα στο πεδίο Βολής της Ορούντας.

O 35χρονος υπέδειξε στην αστυνομία το σημείο όπου εγκατέλειψε τη σορό της γυναίκας που είχε καταγωγή από το Νεπάλ ή την Ινδία. Ειδικότερα, υπέδειξε έναν λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς. Φέρεται να την σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε.

Επτά δολοφονίες, τρεις σοροί

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, ο 35χρονος «Ορέστης» κρίθηκε ύποπτος και για τη δολοφονία της 29χρονης Maricar Valdez, επίσης από τις Φιλιππίνες.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι κυπριακές Αρχές χωρίς να έχουν εντοπίσει πτώμα αλλά έχοντας στα χέρια τους ατράνταχτα στοιχεία, προχώρησαν στην έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης προκειμένου να ανακριθεί ο 35χρονος.

Παρά την ομολογία του για επτά θύματα, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί μόλις τρεις σοροί -της 38χρονης Marry Rose, της 28χρονης Arian Palanas Lozano και η σορός της γυναίκας που εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα reporter.com.cy, πρώτο θύμα της εγκληματικής δράσης του φαίνεται πως δεν ήταν τελικώς η Marry Rose αλλά η 29χρονη Maricar Valdez.

Η Sierra, η εξάχρονη κόρη της Marry Rose, το πτώμα της οποίας δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, φέρεται πως είναι το τρίτο θύμα του serial killer ενώ, όπως όλα δείχνουν, τέταρτο θύμα είναι η 28χρονη Arian Palanas Lozano που εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 2018.

Στοιχεία συνδέουν τον «Ορέστη» με την Maricar

Σήμερα, ο ανακριτής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, παρουσίασε στοιχεία που συνδέουν τον 35χρονο με την Maricar Valtez Arquiola, η οποία εξαφανίστηκε από την οικία φιλικού της προσώπου από τις 13/12/2017.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζης προέκυψε μαρτυρία, η οποία καταδεικνύει ότι ο ύποπτος ήταν το πρόσωπο που συναντήθηκε με την Maricar Valtez Arquiola στις 13/12/2017, ενώ σημείωσε ότι λήφθηκε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar, η οποία εντοπίστηκε στις 23/02/2018 στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών και είχαν ληφθεί την ημέρα της εξαφάνισης της 13/12/2017.

Επίσης, είπε στο δικαστήριο ότι στις 24/04/2019 ο ύποπτος συνελήφθη και σε ανακριτική του κατάθεση παραδέχεται τη συνάντηση με το θύμα στις 12/12/2017 και δίνει διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

«Ενισχύσεις» από τη Βρετανία

Την ίδια ώρα, όπως γράφει το offsite.com.cy, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ζήτησε από την 20/4/2019 τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων συγκεκριμένων ειδικοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και αναμένεται η κάθοδος πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 29/04/2019.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ