ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας

Σρι Λάνκα: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας
AP/ Manish Swarup

Την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της Σρι Λάνκα μετά τις επιθέσεις της περασμένης Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών που σκόρπισαν τον θάνατο σε 253 ανθρώπους στο νησί της νότιας Ασίας, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

«Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας παραιτήθηκε», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Ο Πουτζούτ Τζαγιασουντάρα είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εγκαταλείπει τη θέση του λόγω της αποτυχίας των αρχών να εμποδίσουν τη σφαγή, μετά τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας το βράδυ της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, ο απολογισμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. Ενώ οι έως τώρα πληροφορίες ανέφεραν πως 359 έχασαν τη ζωή τους, οι Αρχές της χώρας κάνουν πλέον λόγο για 250 ή 260 νεκρούς.

«Θα μπορούσαν να είναι 250 ή 260. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια. Υπάρχουν τόσο πολλά μέρη σώματος και είναι δύσκολο να δώσουμε έναν ακριβή αριθμό», δήλωσε ο Άνιλ Τζασίνγκε, ο γενικός διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών της Σρι Λάνκα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά του, ο Ρουάν Γουιτζεγουαρντένε, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, είπε ότι ο απολογισμός των νεκρών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, στους 253, λόγω των ανακριβών στοιχείων που είχαν δώσει τα νεκροτομεία.

«Δυστυχώς, το υπουργείο Υγείας έδωσε τον προηγούμενο απολογισμό σε εμάς» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ