ΚΟΣΜΟΣ

Νέες εκρήξεις στη Σρι Λάνκα

Νέες εκρήξεις στη Σρι Λάνκα

Πληροφορίες αναφέρουν πως σημειώθηκαν ακόμη τρεις εκρήξεις στη Σρι Λάνκα, λίγες μόλις μέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που στέρησαν τη ζωή από τουλάχιστον 250 άτομα. 

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας και του στρατού, κάνουν λόγο για εκρήξεις στα ανατολικά της χώρας.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Kalmunei, όπου οι Αρχές προχωρούσαν σε επιδρομές αναφορικά με το μακελειό της προηγούμενης εβδομάδας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι ύποπτοι ανατίναξαν τους εαυτούς τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία και τον στρατό.

Στον χώρο όπου ερευνούσαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν γιλέκα παγιδευμένα με εκρηκτικά, πυροκροτητές, μεταλλικές μπίλιες και εκρηκτικές ύλες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να σημειωθούν και νέες επιθέσεις, κυρίως εναντίον χώρων λατρείας.

Οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές στην κοινότητα Κολόμπο και ο αρχιεπίσκοπος Μάλκολμ Ραντζίτ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυριακάτικη λειτουργία δεν θα τελεστεί, μέχρι νεωτέρας.

Πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σχεδίαζαν να πλήξουν και τεμένη σουφιστών, τους οποίους θεωρούν αιρετικούς. Σε πολλά τζαμιά, αλλά όχι σε όλα, η σημερινή προσευχή ματαιώθηκε.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τους πολίτες, εκ μέρους της κυβέρνησής του, επειδή οι αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις πολύνεκρες επιθέσεις. «Δεσμευόμαστε να ξαναχτίσουμε τις εκκλησίες μας, να αναζωογονήσουμε την οικονομία και να λάβουμε όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε την τρομοκρατία, με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, αφού νωρίτερα ο πρόεδρος Μαϊθραπάλα Σιρισένα κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση επειδή δεν σταμάτησε τους τρομοκράτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ