ΚΟΣΜΟΣ

Μάθημα ανθρωπιάς από μια 9χρονη: Η συγκινητική δωρεά της για την Παναγιά των Παρισίων

Μάθημα ανθρωπιάς από μια 9χρονη: Η συγκινητική δωρεά της για την Παναγιά των Παρισίων
(AP Photo/Thibault Camus)

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων δεν συγκίνησε μόνο τους εκατομμυριούχους της Γαλλίας αλλά και απλούς ανθρώπους, πέρα από τα σύνορα της χώρας. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως έχουν συγκεντρωθεί περί τα 850 εκατομμύρια ευρώ για την αναστήλωση του εμβληματικού καθεδρικού ναού.

Παρότι επιχειρηματίες έδωσαν εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, η δωρεά μιας 9χρονης από τη Βρετανία έχει συγκινήσει τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό τύπο.

Και αυτό γιατί η μικρή Κέιτλιν έβαλε σε ένα φάκελο 3,38 ευρώ και στα έστειλε στην οργάνωση Fondation du Patrimoine για να βοηθήσει και αυτή όπως μπορεί στην ανακατασκευή του ναού.

«Αγαπητοί πολίτες της Γαλλίας και του Παρισιού. Το όνομά μου είναι Κέιτλιν, είμαι εννέα ετών και ζω στη Βρετανία» έγραψε στην επιστολή της η Κέιτλιν Χάντλεϊ, και συνέχισε: «Άκουσα για τη φωτιά στη Νοτρ Νταμ στο ραδιόφωνο και θέλησα να βοηθήσω. Ξέρω ότι δεν είναι πολλά αλλά κάθε μικρό ποσό βοηθάει. Ελπίζω η αναστήλωση να μην κρατήσει πολύ καιρό. Ευχαριστώ, Κέιτλιν».

Ο πατέρας της μικρής, Σάιμον Χάντλεϊ, είπε στο CNNi ότι η κόρη του αναστατώθηκε πολύ από την πυρκαγιά -ιδιαίτερα όταν έμαθε πόσο παλιά ήταν η εκκλησία.

190426060416 01 notre dame reconstruction girl donates life savings medium plus 169


Πηγή: Fondation du Patrimoine / CNNi

«Αισθάνθηκε πως κάτι έπρεπε να κάνει… Είπε ότι δεν μπορούσε να δώσει εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ, οπότε θα έδινε όσα μπορούσε… Είναι ένα έξυπνο κοριτσάκι που θέλει να βοηθάει ανθρώπους και ζώα» είπε ο πατέρας της.

Η Laurence Lévy, εκπρόσωπος Τύπου του Fondation du Patrimoine, είπε στο CNNi ότι η οργάνωση δέχεται χιλιάδες επιταγές την ημέρα.

«Έχει κινητοποιηθεί ολόκληρη η ομάδα μας και πολλοί εθελοντές, που θέλησαν να έρθουν να μας βοηθήσουν. Και αυτό γιατί δεν έχουμε συνηθίσει ούτε είμαστε προετοιμασμένοι να λαμβάνουμε τόσο μεγάλο αριθμό δωρεών μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» τόνισε η ίδια.

British girl sends €3 to Notre Dame appeal, by Matthew Robinson

ΔΗΜΟΦΙΛΗ