ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Απαράδεκτη η απόφαση για την Μαρία Μπούτινα

Πούτιν: Απαράδεκτη η απόφαση για την Μαρία Μπούτινα
Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP

Δηλώσεις αναφορικά με την καταδίκη της Ρωσίδας Μαρία Μπούτινα σε φυλάκιση 18 μηνών από αμερικανικό δικαστήριο έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας την αντιμετώπιση που είχε η Μπούτινα από την αμερικανική δικαιοσύνη ως μία «παρωδία της δικαιοσύνης»

Η επιβολή της ποινής για την Μπούτινα έγινε χθες, ενώ η ίδια με τρεμάμενη φωνή παρακάλεσε για την επιείκεια του δικαστηρίου, εκφράζοντας την μεταμέλεια της, για την διάπραξη κατασκοπείας μαζί με έναν Ρώσο αξιωματούχο, προκειμένου να εισχωρήσει σε μία ομάδα υπέρ της οπλοκατοχής με στόχο να επηρεάσει Αμερικανούς συντηρητικούς πολίτες και Ρεπουμπλικάνους.

Μιλώντας στο Πεκίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η επιβολή της ποινής μοιάζει σαν μία προσπάθεια διάσωσης των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των αξιωματούχων της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

«Είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφος σήμερα στο Πεκίνο.

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει η αιτία της καταδίκης της ή το έγκλημα που διέπραξε. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα διάσωσης των προσχημάτων. Την συνέλαβαν και την φυλάκισαν. Αλλά δεν υπήρχε κάτι σε βάρος της. Έτσι, προκειμένου να μην εξευτελιστούν, την έκαναν να αποδεχτεί μία 18μηνη ποινή φυλάκισης, ώστε να δείξουν ότι ήταν ένοχη για κάτι», δήλωσε ο Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ