Σρι Λάνκα: Εκτός νόμου δύο ισλαμιστικές οργανώσεις με απόφαση του προέδρου
Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Μαϊθριπάλα Σιρισένα, έθεσε εκτός νόμου την ισλαμιστική οργάνωση National Thawheed Jammath (NTJ) καθώς και άλλη μια ριζοσπαστική ομάδα που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τις πολύνεκρες επιθέσεις, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι και άλλοι 500 τραυματίστηκαν.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος κήρυξε την NTJ και την Jamathei Millathu Ibraheem (JMI) «απαγορευμένες οργανώσεις».
Με βάση το προεδρικό διάταγμα, είναι δυνατόν να κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία από την κυβέρνηση.
«Λαμβάνονται επίσης μέτρα για την απαγόρευση και άλλων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί», πρόσθεσε.
Την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος Σιρισένα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό όρους, με σκοπό τη σύλληψη όλων των ύποπτων για τρομοκρατία που σχετίζονται με τις επιθέσεις της περασμένης Κυριακής, εναντίον εκκλησιών και πολυτελών ξενοδοχείων.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 100 ύποπτοι, ενώ είναι σε εξέλιξη μια ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων ατόμων που συνδέονται με την NTJ και με άλλες οργανώσεις.
Ο πρόεδρος Σιρισένα είπε την Παρασκευή ότι εκτιμάται ότι περίπου 140 άνθρωποι στη Σρι Λάνκα έχουν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος και διαβεβαίωσε ότι θα συλληφθούν όλοι τους εντός των επόμενων ημερών.
Η EY Ελλάδος κορυφαίος εργοδότης και εργασιακό περιβάλλον για το 2026
14:30
Ιταλία: Συλλήψεις καθηγητών και επιχειρηματιών για παράνομη διαχείρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
14:29
Η METLEN πρωτοπορεί στη διαχείριση των κινδύνων απάτης με πιστοποίηση ISO 37003 από την TÜV NORD Ελλάδας
14:24
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου - Συλλαλητήριο για τα Τέμπη
14:20