ΚΟΣΜΟΣ

Οι διάσημες τουλίπες της Ολλανδίας κινδυνεύουν λόγω... selfies

Οι διάσημες τουλίπες της Ολλανδίας κινδυνεύουν λόγω... selfies
AP Photo/Peter Dejong

Οι καλλιεργητές των διάσημων τουλιπών της Ολλανδίας προσπαθούν με κάθε μέσο να προστατέψουν τα λουλούδια, τα οποία κινδυνεύουν με... «ισοπέδωση» λόγω των selfies!

Τα χωράφια με το εθνικό λουλούδι της χώρας, αποτελούν αγαπημένο σημείο των τουριστών, με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται ραγδαία κάθε χρόνο.

Αρκετοί από αυτούς, όμως, στην προσπάθειά τους να βγάλουν μία πετυχημένη selfie που θα συγκεντρώσει πολλά «likes» στα social media, αγνοούν τους κανόνες και πατούν ή και... ξαπλώνουν πάνω στις τουλίπες.

Καλλιεργητής κοντά στην πόλη Noordwijkerhout έστησε φράχτη στον οποίο έγραψε το μήνυμα «Απολαύστε τα λουλούδια, σεβαστείτε την υπερηφάνεια μας», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian.

Ο ίδιος τονίζει πως οι ζημιές που προκαλούνται από τους τουρίστες είναι μεγάλες.

«Πέρσι είχα ένα οικόπεδο με ζημιές 10.000 ευρώ. Όλα ήταν καταπατημένα. Ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο».

Τώρα, ομάδα εθελοντών, στην οποία συμμετέχουν και συνταξιούχοι αγρότες, θα προσπαθήσει να διδάξει στους επισκέπτες την ιστορία της τουλίπας.

Παράλληλα, ο ολλανδικός Οργανισμός Τουρισμού δημιούργησε έναν οδηγό με τα «πρέπει» και τα «μη» των selfies κοντά σε αγρούς με τουλίπες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ