ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Απετράπη νέα τρομοκρατική επίθεση «σε σύντομο χρονικό διάστημα»

Γαλλία: Απετράπη νέα τρομοκρατική επίθεση «σε σύντομο χρονικό διάστημα»
AP

Στη σύλληψη υπόπτων που ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν και μάλιστα «σε σύντομο χρονικό διάστημα», επίθεση με στόχο τις δυνάμεις της τάξης προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας, στο πλαίσιο έρευνας που άρχισε για σύσταση «τρομοκρατικής εγκληματικής συμμορίας κακοποιών», όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Παρισιού.

Μεταξύ των υπόπτων συμπεριλαμβάνεται μάλιστα και ένας ανήλικος, που έχει ήδη καταδικασθεί σε τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο με αναστολή, επειδή προσπάθησε να μεταβεί στη Συρία, διευκρίνισε η εισαγγελία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της προηγούμενης ποινής του, ο ανήλικος αυτός είχε τοποθετηθεί στους κόλπους μιας εκπαιδευτικής δομής.

Τα τρία άλλα πρόσωπα, όλα ενήλικοι, είναι γνωστά για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με πηγή στην έρευνα.

Η προκαταρκτική έρευνα είχε αρχίσει την 1η Φεβρουαρίου από την εισαγγελία του Παρισιού και οι ανακρίσεις ανατέθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI).

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι δυνάμεις της τάξης περιλαμβάνονται ανάμεσα στους στόχους που η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει καλέσει επανειλημμένα να πληγούν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ