ΚΟΣΜΟΣ

Έξι νεκροί μετά από επίθεση σε εκκλησία στη Μπουρκίνα Φάσο

Έξι νεκροί μετά από επίθεση σε εκκλησία στη Μπουρκίνα Φάσο
facebook

Σε προτεσταντική εκκλησία, στη Μπουρκίνα Φάσο, εισέβαλλαν άγνωστοι δολοφονώντας τον πάστορα και πέντε πιστούς μεταξύ των οποίων οι δυο γιοι του, στην πρώτη επίθεση σε εκκλησίασε μια χώρα όπου καταγράφεται άνοδος της ισλαμιστικής βίας.

Η χώρα η οποία διαχρονικά έδειχνε ανοχή στις διαφορετικές θρησκείες, ταλανίζεται από τις επιθέσεις ομάδων που εδράζουν στο γειτονικό Μάλι και στοχεύουν στην κυριαρχία τους στην περιοχή Sahel στη νότια Σαχάρα.

Η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές στα βόρεια της χώρας που συνορεύουν με το Μάλι λόγω των πολύνεκρων ισλαμιστικών επιθέσεων.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχολίασε πως η τελευταία επίθεση είναι η πρώτη κατά εκκλησίας σε μια μουσουλμανική χώρα όποιο οι διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά ενώ μέλη τους παντρεύονται και μεταξύ τους.

«Οι ένοπλοι έχουν στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα και να διαταράξουν το κλίμα κατανόησης μεταξύ των θρησκειών. Έχουμε παρατηρήσει την ίδια στρατηγική και σε άλλες χώρες τόσο στην περιοχή μας όσο και στον πλανήτη» είπε ο διευθυντής του West Africa Project στη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων.

Το 55 με 60% του πληθυσμού της χώρας είναι Μουσουλμάνοι, μόλις 20-25% είναι Χριστιανοί και οι υπόλοιποι είναι αυτόχθων πληθυσμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ