Αγιασμός των υδάτων στην Σμύρνη για πρώτη φορά από το 1922
Στο λιμάνι της πόλης της Μικράς Ασίας θα γίνει τελετή και λειτουργία στη θάλασσα για τον εορτασμό των Θεοφανείων, για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, με την άδεια των τουρκικών αρχών.
Στη λειτουργία θα παραστούν καλεσμένοι από την Ελλάδα από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο, τα μέλη της παροικίας αλλά και αρκετοί ορθόδοξοι που μένουν στις γύρω περιοχές.
Ο εορτασμός έχει προγραμματιστεί στις 8.30, με τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Φωτεινή, ενώ στις 12.30 θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Σμύρνης, μπροστά από το κτίριο του παλαιού ελληνικού προξενείου.
Η ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης αριθμεί περίπου 300 Έλληνες, και συνολικά, μαζί με τους ορθόδοξους άλλων εθνικοτήτων αγγίζει τα επτά με οκτώ χιλιάδες άτομα.
Basketgate: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Λιόλιος και Μαυραγάνης - Αναμένεται η απόφαση για την τύχη τους
16:51
28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σε Αθήνα και Πειραιά λόγω μαθητικών παρελάσεων
16:48
«Χειροπέδες» σε 19χρονο για οπλοκατοχή στα Άνω Λιόσια - Κουβαλούσε πιστόλι, φυσίγγια και μαχαίρι
16:38
Basketgate: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Μαυραγάνη - Παρέμεινε μόλις 40 λεπτά ενώπιον του ανακριτή
16:27