ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Τέλος οι ισλαμικές μαντίλες για λόγους εθνικής ασφάλειας

Σρι Λάνκα: Τέλος οι ισλαμικές μαντίλες για λόγους εθνικής ασφάλειας
AP Photo/Gemunu Amarasinghe

Απαγορεύθηκε η χρήση των ισλαμικών μαντίλων που καλύπτουν το πρόσωπο στη Σρι Λάνκα, μετά την τρομοκρατική επίθεση, για λόγους ασφαλείας. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

«Αυτή η απαγόρευση στοχεύει να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια. Κανείς δεν πρέπει να καλύπτει το πρόσωπό του προκειμένου να περιπλέξει την αναγνώρισή του» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η προεδρία. Το μέτρο τέθηκε ήδη σε ισχύ.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό από τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας πως οι αφίξεις τουριστών στο Κολόμπο θα μειωθούν κατά 50% μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του οργανισμού στους δημοσιογράφους σε ένα συνέδριο για τον τουρισμό που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, οι αφίξεις των τουριστών και εκτός του Κολόμπο - της μεγαλύτερης πόλης και οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας - αναμένεται να μειωθούν κατά 30% μετά τις επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της κρατικής αεροπορικής εταιρείας SriLankan Airlines από την πλευρά του, ο Βιπούλα Γκουνατιλέκα, δήλωσε στο Reuters στο ίδιο συνέδριο ότι η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 10% στις ματαιώσεις την περασμένη εβδομάδα και οι ειδικοί αναμένουν περισσότερες ακυρώσεις.

Η Σρι Λάνκα αντιμετωπίζει την πιθανότητα ραγδαίας μείωσης στις ροές των τουριστών μετά τις επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, κάτι που αναμένεται να πλήξει σοβαρά την οικονομία του νησιού και τις χρηματαγορές και πιθανόν να αναγκάσει τη χώρα να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια από το ΔΝΤ.

Ο Γκόμες είπε ότι ο κρατικός Οργανισμός Τουρισμού είχε στόχο τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες για το 2019.

«Πιθανόν να φθάσουμε τα δύο εκατομμύρια περίπου», είπε ο Γκόμες στους δημοσιογράφους και εκτίμησε ότι η εμπιστοσύνη των επισκεπτών θα αποκατασταθεί αν ο στρατός καταφέρει να εγγυηθεί την ασφάλεια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ