Πυρκαγιά σε πυρηνικό σταθμό στην Ουκρανία
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έναν πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία ενός αντιδραστήρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, διαβεβαιώνοντας ότι μετά το ατύχημα αυτό το επίπεδο της ραδιενέργειας στην περιοχή δεν παρουσιάζει επικίνδυνη αύξηση.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε μέσα σε μία ώρα. Ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στον πυρηνικό σταθμό του Ρίβνε, στη δυτική Ουκρανία, σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από το Κίεβο.
Μία εκπρόσωπος της δημόσιας υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας Energoatom είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή και αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας των αντιδραστήρων. «Ο τρίτος αντιδραστήρας σταμάτησε. Το επίπεδο ραδιενέργειας δεν αυξήθηκε», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια του ατυχήματος.
Ο τρίτος αντιδραστήρας του Ρίβνε –συνολικά έχει τέσσερις– παρέμεινε εκτός λειτουργίας και σήμερα, λόγω των εργασιών που ήταν σε εξέλιξη για την αντικατάσταση του μετασχηματιστή.
Στην Ουκρανία λειτουργούν σήμερα τέσσερις πυρηνικοί σταθμοί, με 15 αντιδραστήρες συνολικά. Η πυρηνική ενέργεια που παράγεται καλύπτει περίπου το 50% των αναγκών της χώρας.
«Εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Ιορδανία, σύμφωνα με τις χώρες του Κόλπου
19:45
Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης
19:37
Μία λωρίδα ανά κατεύθυνση στον Κηφισό μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου - Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη νύχτα
19:26
Ιράν: «Οι ΗΠΑ παραβίασαν κάθε πτυχή του μνημονίου κατανόησης»
19:16