ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Γυναίκα δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και το στόμα της μετά από ιατρικό λάθος

ΗΠΑ: Γυναίκα δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και το στόμα της μετά από ιατρικό λάθος
instagram/ Hannah Setzer

Η Hannah Vaughn Setzer, 28 ετών σήμερα, από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, γεννήθηκε πάσχοντας από μία πάθηση κατά την οποία χιλιάδες κύστες αναπτύσσονταν στο πρόσωπο και το λαιμό της.

Λίγο μετά την γέννησή της, Η Hannah υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κυστών. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται η ίδια, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, και ενώ οι γιατροί αφαιρούσαν δεκάδες κύστες από το πρόσωπό της, αφαίρεσαν κατά λάθος και άλλα νεύρα του προσώπου της.

Πλέον, η κοπέλα δεν μπορεί να κλείσει καθόλου τα μάτια και το στόμα της. Υπάρχουν επίσης κύστες που εμποδίζουν τον αεραγωγό και τον οισοφάγο της, και έτσι έχει τραχειοστομία και έναν σωλήνα τροφοδοσίας για να επιβιώσει.

Οι γιατροί είχαν συμβουλέψει την μητέρα της να κάνει έκτρωση, καθώς εκτιμούσαν ότι δεν θα κατάφερνε να επιζήσει της γέννας και ακόμα και αν τα κατάφερνε, δεν θα μπορούσε να περπατήσει.

Εκείνη τους διέψευσε πανηγυρικά και σήμερα είναι γυμνάστρια, ενώ έχει και το δικό της blog. Είναι επίσης, ακτιβίστρια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ελπίζει να εμπνεύσει τους άλλους να ξέρουν ότι είναι οκ να είσαι διαφορετικός.

Οι γιατροί εκτιμούσαν ότι δεν θα τα κατάφερνε περισσότερο από τα πρώτα της γενέθλια, αλλά η διάγνωσή τους αυτή άλλαζε χρόνο με το χρόνο, αφού η Hannah μεγάλωνε και ανταποκρινόταν καλά στις υπεράριθμες επεμβάσεις.

https://www.instagram.com/p/Bw5gyh2g15M

Όπως λέει η ίδια, η κατάστασή της την έχει στιγματίσει, αφού έχει ακούσει πάρα πολύ άσχημα πράγματα, ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια, τα οποία δεν μπορεί να «χωνέψει».

«Οι άνθρωποι είναι αλαζόνες, λένε ανόητα πράγματα και είναι αμόρφωτοι. Πρέπει να το θυμάμαι αυτό για κάθε άσχημο πράγμα και άσχημο άνθρωπο που συναντώ», σημειώνει, προσθέτει, ωστόσο, ότι υπάρχουν αρκετοί που την υποστηρίζουν και πως η ίδια έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και ξέρει πως είναι όμορφη και έξυπνη και πως έχει πολλά να προσφέρει στον κόσμο.

Η Hannah είναι παντρεμένη και όπως λέει, αισθάνεται ευγνωμοσύνη για όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα της.

«Οι άνθρωποι μπορούν να σκέφτονται ότι είμαι άσχημη, χαζή, περίεργη ή τρομακτική και αυτό είναι εντάξει, Εγώ πιστεύω ότι είμαι σπουδαία και αυτό έχει σημασία», καταλήγει η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ