ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με αγγελία εταιρείας που έψαχνε μόνο λευκούς εργαζόμενους

Σάλος με αγγελία εταιρείας που έψαχνε μόνο λευκούς εργαζόμενους
pixabay

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αγγελία μιας εταιρείας, στην οποία αναφερόταν ότι θα ήταν προτιμότερο να στείλουν τα βιογραφικά τους λευκοί υποψήφιοι.

Η εταιρεία Cynet Systems προώθησε την αγγελία της σε πλήθος διαδικτυακών μέσων, καθώς και στο LinkedIn. Στην περιγραφή των προσόντων που χρειάζονταν για τη θέση του διαχειριστή λογαριασμού, ζητούσε συγκεκριμένα, «λευκούς» εργαζόμενους ή όπως είναι ο επίσημος όρος «καυκάσιους» (caucasian).

Μόλις έγινε αντιληπτό από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκλήθηκε σάλος, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποσύρει την εν λόγω αγγελία και να ζητήσει συγγνώμη.

Ωστόσο, ένα screenshot της αγγελίας από το LinkedIn, που ανέβηκε στο twitter, έγινε αμέσως viral, με τα σχόλια των χρηστών να είναι εκατοντάδες.

Η εταιρεία αρχικά ισχυρίστηκε ότι έκανε ένα τρομερό λάθος και ότι στον υπεύθυνο για αυτό θα γινόταν επανεκπαίδευση, ωστόσο, λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο υπεύθυνος για το λάθος απολύθηκε.

Ένας εκ των διευθυντών της εταιρείας εξήγησε στο BBC ότι αυτή την ώρα ελέγχονται όλες οι αγγελίες που είτε έχουν βγει, είτε πρόκειται να βγουν, προκειμένου να μην ξαναγίνει το ίδιο λάθος, ενώ διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει πολιτική κατά των διακρίσεων.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το 60% των εργαζομένων της εταιρείας είναι μειονότητα, ενώ οι ίδιοι οι διευθυντές είναι Ινδοαμερικανοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ