ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέι απέπεμψε τον υπ. Άμυνας για διαρροή απόρρητων πληροφοριών σχετικά με τη Huawei

Η Μέι απέπεμψε τον υπ. Άμυνας για διαρροή απόρρητων πληροφοριών σχετικά με τη Huawei
AP Photo/Matt Dunham

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον αποπέμφθηκε για την διαρροή πληροφοριών σχετικά με τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης να περιλάβει την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei στην δημιουργία του δικτύου 5G, ανακοίνωσε το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Η πρωθυπουργός ζήτησε απόψε από τον Γκάβιν Ουίλιαμσον να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφού απώλεσε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του ως υπουργού Αμυνας και μέλους της κυβέρνησής της», ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, διευκρινίζοντας ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή της αφού ενημερώθηκε για την στάση του υπουργού έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις διαρροές αυτές, που αφορούν το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τους Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 23 Απριλίου.

Στην θέση του υπουργού Αμυνας η Τερέζα Μέι διόρισε τη Πένι Μόρντοντ, μέχρι σήμερα υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης.

Ο Γκάβιν Ουίλιαμσον με τη σειρά του αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στην διαρροή πληροφοριών από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

«Εάν είχα παραιτηθεί, αυτό θα ισοδυναμούσε με αποδοχή του ότι εγώ ή η ομάδα μου είμαστε υπεύθυνοι για την διαρροή», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ