ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 15χρονος αποκεφάλισε συμμαθητή του γιατί πίστευε πως είχε σχέση με την κοπέλα του

ΗΠΑ: 15χρονος αποκεφάλισε συμμαθητή του γιατί πίστευε πως είχε σχέση με την κοπέλα του

Κάθε φορά που γυρνούσε από το σχολείο του ο Lee Manuel Viloria-Paulino πήγαινε στην κουζίνα και έδινε ένα φιλί και μια αγκαλιά στη γιαγιά του. Μέχρι που μια μέρα, δεν επέστρεψε ποτέ. Τον είχε δολοφονήσει άγρια ο 15χρονος συμμαθητής του Mathew Borges...

Το ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια στη Μασαχουσέτη, ωστόσο η οικογένεια του θύματος είναι ακόμα βυθισμένη στη θλίψη, ενώ οι πληγές που άνοιξε στην τοπική κοινωνία παραμένουν ανοιχτές.

«Κάθε μέρα μού έλεγε πόσο μ’ αγαπάει», δήλωσε στο δικαστήριο η Ivelisse Cornielle, η γιαγιά του άτυχου αγοριού. Ο δράστης, ο οποίος είναι σήμερα 17 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της δολοφονίας πρώτου βαθμού.

Ο Mathew Borges φέρεται να δολοφόνησε τον 16χρονο συμμαθητή του, να τον αποκεφάλισε και στη συνέχεια να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, κόβοντας τις φλέβες του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός σκότωσε τον Lee Manuel Viloria-Paulino γιατί είχε την υποψία πως κοιμήθηκε με τη σύντροφό του, η οποία τού είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Μάλιστα της είχε στείλει και ένα μήνυμα στο οποίο ανέφερε: «Σκέφτομαι να σκοτώσω κάποιον και χαμογελάω. Μόνο αυτό σκέφτομαι όλη μέρα», ενώ σε ένα δεύτερο, λίγο πριν από τη δολοφονία είχε γράψει: «Την επόμενη φορά που θα με δεις, κοίτα με στα μάτια γιατί είναι η τελευταία φορά που θα τα δεις έτσι. Θα είναι νεκρά».

Την επόμενη μέρα, ο 16χρονος εξαφανίστηκε, ενώ το αποκεφαλισμένο πτώμα του βρήκε ένας άνδρας που έκανε βόλτα με το σκύλο του στις όχθες ενός ποταμού. Δίπλα υπήρχε μια τσάντα με το κομμένο κεφάλι του άτυχου αγοριού.

Κάμερα ασφαλείας, είχε καταγράψει τους δύο νεαρούς να κάνουν βόλτα κοντά στο ποτάμι, ωστόσο ο δράστης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είχαν βγει για να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Μετά τη σύλληψη του Borges, οι Αρχές βρήκαν ένα ημερολόγιο στο σπίτι του. Τα τελευταία λόγια που είχε γράψει αφορούσαν την πρόθεσή του να προσκαλέσει μερικούς φίλους του να βάλουν σακούλες στα παπούτσια τους και να τον σκοτώσουν.

Ο Borges είναι σήμερα 17 ετών και δικάζεται ως ενήλικος. Η δίκη του αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ