ΚΟΣΜΟΣ

Γάμος... έκπληξη για τον βασιλιά της Ταϊλάνδης

Γάμος... έκπληξη για τον βασιλιά της Ταϊλάνδης
AP PHOTO

Λίγες μέρες πριν από την επίσημη τελετή της στέψης του, ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, Maha Vajiralongkorn, παντρεύτηκε την αναπληρώτρια επικεφαλής της προσωπικής του φρουράς.

Η ανακοίνωση του γάμου… έκπληξη έγινε λίγες ημέρες πριν από την πολυαναμενόμενη στέψη του και πλάνα από την τελετή μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση.

Ο 66χρονος Vajiralongkorn, ο οποίος είναι γνωστός και ως βασιλιάς Rama X, ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Bhumibol Adulyadej, τον Οκτώβριο του 2016.

Η βασιλεία εγκαθιδρύθηκε στην Ταϊλάνδη το 1932 και η βασιλική οικογένεια χαίρει πίστης και λατρείας από τον λαό, καθώς θεωρείται πως παρέχει πνευματική προστασία στους πολίτες.

Υπήρχαν δημοσιεύματά που έκαναν λόγο για έρωτα του βασιλιά Rama X με την Suthida, όπως ονομάζεται η νέα βασίλισσα, αλλά τίποτα δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι την ανακοίνωση του γάμου.

Ο βασιλιάς είχε παντρευτεί και χωρίσει ακόμη τρεις φορές στο παρελθόν και έχει επτά παιδιά.

Το ζεύγος περνά τον περισσότερο χρόνο του μεταξύ Ταϊλάνδης και Γερμανίας. Ο Vajiralongkorn έχει μία έπαυλη αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μόναχο. Μαζί τους μένει και ο πρίγκιπας Dipankorn Rasmichoti, ένα από τα επτά παιδιά του βασιλιά.

Η τελετή της στέψης του, που αναμένεται να κοστίσει 30 εκατομμύρια δολάρια, δεν έχει γίνει ακόμη καθώς έπρεπε να τελειώσει η περίοδος πένθους που είχε οριστεί για τον θάνατο του βασιλιά Bhumibol, ο οποίος ήταν στον θρόνο 60 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ