ΚΟΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό: UFO μπαίνουν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ αρκετές φορές κάθε μήνα

Κοινό μυστικό: UFO μπαίνουν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ αρκετές φορές κάθε μήνα
Pixabay

Από το 2014 και ύστερα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, τα γνωστά ΑΤΙΑ (UFO), «εισβάλλουν» αρκετές φορές μηνιαίως στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος στην Washington Post.

Ο αξιωματούχος δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τα λεγόμενά του, τονίζοντας πως το Αμερικάνικο Ναυτικό δεν επιθυμεί να γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο, έκανε λόγο για «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα».

«Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει αναφορές για εισβολές μη εξουσιοδοτημένων ή μη αναγνωρισμένων αεροσκαφών σε αρκετές περιοχές οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο του στρατού ή σε απομακρυσμένους εναέριους χώρους», σημείωσε η εν λόγω πηγή και συμπλήρωσε:

«Το Ναυτικό βελτιώνει και οριστικοποιεί τη διαδικασία ώστε τέτοιες πληροφορίες να μεταφέρονται απευθείας στις αρμόδιες Αρχές».

Οι διαδικασίες εκκίνησαν το 2017 ύστερα από πολλές πληροφορίες που έκαναν λόγο για παράξενα στρογγυλά αντικείμενα, που, φυσικά, έμοιαζαν με εξωγήινα αεροσκάφη.

Το 2004 τα αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου Nimitz εντόπισαν και «καταδίωξαν» αρκετά ΑΤΙΑ στην Χερσόνησο Μπάχα της Καλιφόρνια. Οι πιλότοι τότε είχαν κάνει λόγο για σκάφη με μυστηριώδη τεχνολογία.

«Κάποια στιγμή, καταλήξαμε να παρακολουθούμε αρκετά αντικείμενα», σημείωσε ο υπαξιωματικός Gary Voorhis σε κατάθεσή του για το περιστατικό. «Κινούνταν με απίστευτες ταχύτητες, σε απίστευτες γωνίες και τροχιές και τελικώς αποχώρησαν πολύ γρηγορότερα από τα ραντάρ μας (σ.σ μπορούσαν να τα εντοπίσουν)», περιέγραψε.

Το Ναυτικό θα κρατήσει κλειστά τα «χαρτιά» του αναφορικά με το παράξενο αυτό γεγονός, ωστόσο, θα ενημερωθεί το Κογκρέσο το οποίο και θα αποφασίσει αν πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα.

Παρότι το Ναυτικό διατηρεί τη μυστικοπάθειά του, ο πρώην βουλευτής Harry Reid, ένας εκ των ιδρυτών του προγράμματος του Πενταγώνου για τον εντοπισμό εξωγήινων, σημείωσε πως η θέαση ΑΤΙΑ είναι πολύ συχνή του στρατιωτικούς κύκλους.

«Δεν μπορείς να κρύβεσαι και να λες ότι τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν», τόνισε ο Reid, μιλώντας στο CBS. «Έχουμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπου εκατοντάδες άτομα βλέπουν αυτά τα πράγματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ