Μπενίν: Αγνοούνται δύο Γάλλοι τουρίστες και ο οδηγός τους
Δύο Γάλλοι τουρίστες και ο οδηγός τους αγνοούνται εδώ και δύο ημέρες, αφού πήγαν για σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Πεντζάρι, στο βόρειο Μπενίν, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία που διαχειρίζεται το πάρκο.
«Πήγαν για σαφάρι και δεν έχουν επιστρέψει», ανέφερε η Φραν Ριντ, μια εκπρόσωπος της εταιρείας African Parks. «Εξετάζουμε την υπόθεση, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχουν απαχθεί», πρόσθεσε.
Οι Αρχές του πάρκου έχουν αρχίσει πάντως εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αγνοούμενων, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για την υπόθεση, όπως και η αστυνομία του Μπενίν.
Σημειώνεται ότι το Πεντζάρι είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιοτόπους για λιοντάρια και ελέφαντες στη Δυτική Αφρική. Βρίσκεται, δε, πάνω στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο όπου τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες επιθέσεις από εξτρεμιστές ισλαμιστές.
SPONSORED
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45
Επίσημη συγγνώμη της Ουκρανίας στην Ελλάδα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
23:33
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τα πυρηνικά του Ιράν - Μυστική συνάντηση με εμπειρογνώμονες
23:24