ΚΟΣΜΟΣ

Το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου προετοιμάζεται για την επέμβαση που θα του σώσει τη ζωή

Το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου προετοιμάζεται για την επέμβαση που θα του σώσει τη ζωή
Caters TV

Το πιο παχύσαρκο παιδάκι του κόσμου, ο Μοχάμεντ Αρμπράρ από το Πακιστάν σήμερα ζυγίζει 196 κιλά.

Η ζωή για τον 13χρονο δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς λόγω του λίπους δεν μπορεί να περπατήσει, να παίξει και να πάει στο σχολείο.

Οι ποσότητες του φαγητού που καταναλώνει είναι ίδιες με αυτές που τρώνε τέσσερις ενήλικες.

Ο Μοχάμεντ άρχισε να παίρνει βάρος από όταν ήταν έξι μηνών και οι γιατροί πιστεύουν ότι είναι το πιο χοντρό παιδί του κόσμου, «τίτλος» που άλλοτε άνηκε στον Άρια Περνάνα από την Ινδονησία.

Οι γονείς του, που έχουν άλλα δύο υγιέστατα παιδιά, λένε πως ο Μοχάμεντ είχε πάντα περισσότερη όρεξη από αδέρφια του και μάλιστα έπινε πέντε φορές περισσότερο γάλα.

«Στην ηλικία των δύο ετών, έπινε 2 λίτρα γάλα την ημέρα. Ήταν λες και το στομάχι του δεν γέμιζε ποτέ. Έκλαιγε συνέχεια και ζητούσε κι άλλο. Είχε φτάσει στο σημείο να τρώει τέσσερα πιάτα ρύζι ή δέκα πίτες με κοτόπουλο κάρι», είπε η μητέρα του, σύμφωνα με την Daily Mail.Το αγοράκι έχει επισκεφτεί πολλούς γιατρούς και έχει υποβληθεί σε αρκετές δίαιτες, ωστόσο τίποτα δεν τον βοήθησε.

Οι γονείς του, επισκέφτηκαν πριν από δύο μήνες έναν διάσημο γιατρό που ασχολείται με την παχυσαρκία.

Ο Dr Maaz ul Hassan προσφέρθηκε να τους βοηθήσει και έτσι, θα υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση μέσω της οποίας θα του αφαιρέσει ένα κομμάτι του στομαχιού, προκειμένου να ικανοποιείται με μικρότερες ποσότητες και να αρχίσει να χάνει επιτέλους βάρος.

Η επέμβαση αυτή θα κρατήσει μία ώρα και τις πρώτες μέρες, ο Arya Permana θα τρέφετε μόνο με υγρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ