ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Οι συμμαθητές του 13χρονου που πέθανε από αναφυλαξία ήξεραν πως είναι αλλεργικός στο τυρί

Λονδίνο: Οι συμμαθητές του 13χρονου που πέθανε από αναφυλαξία ήξεραν πως είναι αλλεργικός στο τυρί
AP Photo/Matt Dunham

Ως «πρωτοφανές περιστατικό» χαρακτήρισε ο αλλεργιολόγος Άνταμ Φοξ, το θάνατο ενός 13χρονου αγοριού στο Λονδίνο από αλλεργικό σοκ, όταν ένας συμμαθητής του στο σχολείο του πέταξε ένα κομμάτι τυρί στο πρόσωπο.

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος πεθαίνει από αναφυλαξία μόνο λόγω επαφής με το δέρμα», κατέθεσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο έρευνας της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του σχολείου κατέθεσε πως υπήρχε πολύ καλή γνώση από πλευράς του σχολικού προσωπικού, για τις αλλεργίες του Karanbir Cheema.

Παράλληλα, μετά τις συνεντεύξεις που η ίδια έκανε με τους συμμαθητές του 13χρονου, εκτίμησε ότι αντίστοιχα και τα παιδιά ήξεραν και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικά, αφήνοντας ωστόσο περιθώρια για αμφιβολίες.

«Ίσως προσπαθούν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους από κάτι που θα ήταν πολύ επώδυνο να παραδεχτούν», συμπλήρωσε.

Τον Ιούνιο του 2017, ο Karanbir Cheema, που είχε άσθμα, αλλά και διάφορες αλλεργίες –ανάμεσά τους και στα γαλακτοκομικά- παρουσίασε μία σοβαρή αντίδραση από το τυρί που προσγειώθηκε στο λαιμό του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση και πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.

Η μητέρα του 13χρονου, Rina, έχει καταθέσει είπε ότι ο γιος της ήταν «εξαιρετικά επιμελής» στη διαχείριση των αλλεργιών του. Μόλις πληροφορήθηκε για το συμβάν με το τυρί, ενημέρωσε έναν ειδικό, ο οποίος το εξέτασε περαιτέρω.

Ένας εργαζόμενος στο σχολείο ανέφερε τότε ότι το φάρμακο που δόθηκε στον άτυχο 13χρονο για την αντιμετώπιση της αλλεργίας, το οποίο φυλασσόταν στο σχολείο, είχε λήξει από τον Ιούλιο του 2016 -έναν χρόνο πριν από το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ