ΚΟΣΜΟΣ

Δάκρυσε ο Ομπάμα μιλώντας για τα παιδιά που σκοτώνονται στις ΗΠΑ λόγω οπλοχρησίας

Δάκρυσε ο Ομπάμα μιλώντας για τα παιδιά που σκοτώνονται στις ΗΠΑ λόγω οπλοχρησίας
REUTERS/Kevin Lamarque

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σήμερα στον Λευκό Οίκο για τις πρωτοβουλίες ελέγχου των πωλήσεων όπλων προς αποφυγή θανάτων αθώων πολιτών και εκφράζοντας την σφοδρή του επιθυμία να αποφευχθούν νέα περιστατικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως "κάθε χρόνο πάνω από 30.000 Αμερικανοί σκοτώνονται από όπλα. Υπάρχει πολύς πόνος. Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα με βίαιους και επικίνδυνους ανθρώπους. Δεν έχουμε την κληρονομική τάση για βία, αλλά είμαστε η μόνη χώρα που έχει τέτοια περιστατικά βίας με αυτή τη συχνότητα".

Ωστόσο το σημείο στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος φορτίστηκε ιδιαίτερα ήταν όταν αναφέρθηκε στα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στα ανήλικα θύματα από σφαίρες στους δρόμους του Σικάγο, αλλά και στο μακελειό του Νιούταουν, της Ορόρα και του Κολουμπάιν.

"Κάθε φορά που σκέφτομαι αυτά τα παιδιά, τρελαίνομαι", υπογράμμισε αναφερόμενος στα 28 θύματα του σχολείου Σάντι Χουκ στο Νιούταουν από το όπλο του Άνταμ Λάντζα. Και συνέχισε με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια του: "Παιδιά της πρώτης τάξης στο Νιούταουν. Στην πρώτη τάξη".

"Φορτ Χουντ, Ορόρα, Νιούταουν, Τσάρελστον, Σαν Μπερναρντίνο, Σάντα Μπάρμπαρα. Είναι πάρα πολλά", πρόσθεσε.

"Ο 15χρονος Ζέβιαν σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τις φίλες του από έναν ένοπλο που άνοιξε πυρ. Δε βρισκόταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Πήγαινε στο σπίτι φίλων του να παίξει ηλεκτρονικά. Θα μπορούσε να είναι το δικό σου παιδί, ή τα δικά μου παιδιά", είπε ο Ομπάμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ