ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Ρωσία: Νεκροί και τραυματίες στο φλεγόμενο αεροσκάφος

Τραγωδία στη Ρωσία: Νεκροί και τραυματίες στο φλεγόμενο αεροσκάφος
AP Photo

Tουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά, όταν το επιβατικό αεροσκάφος SSJ-100, που είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό την πόλη Μουρμάνσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία, τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες, το πρακτορείο ειδήσεων TASS, όμως, δίνει τον παραπάνω τραγικό απολογισμό.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για έξι τραυματίες, χωρίς να δίνονται διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας τους.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν. Ένας αριθμός επιβατών αγνοείται», είπε πηγή στο εν λόγω μέσο.

Το αεροπλάνο Sukhoi Superjet της εταιρείας Aeroflot είχε απογειωθεί από το Σερεμέτιεβο, αλλά λίγη ώρα μετά την απογείωση ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει πίσω.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του», είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 «επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους» και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί.

«Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ