ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικό δυστύχημα Ρωσία: Σοκάρουν τα βίντεο από την τραγωδία

Αεροπορικό δυστύχημα Ρωσία: Σοκάρουν τα βίντεο από την τραγωδία
AP PHOTO

Τραγικός είναι ο απολογισμός του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 41 άτομα. 

Οι 37 από τους 78 επιβάτες και μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο Sukhoi Superjet 100 διασώθηκαν, είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών, Σβετλάνα Πετρένκο.

Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο «επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους» και ότι οι μηχανές του τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την προσγείωση.

Τα βίντεο που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από το αεροπορικό δυστύχημα, σοκάρουν, ειδικώς εκείνο που αποτυπώνει την κατάσταση από το εσωτερικό της επιβατικής πτήσης.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του», είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 «επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ