ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεισε το γραφείο της Α. Μέρκελ λόγω υπόπτου πακέτου

Έκλεισε το γραφείο της Α. Μέρκελ λόγω υπόπτου πακέτου
Η γερμανική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το γραφείο της καγκελαρίου Α. Μέρκελ REUTERS/Hannibal Hanschke

Το γραφείο της Άγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία έκλεισε νωρίτερα, το πρωί, λόγω εντοπισμού ενός υπόπτου πακέτου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο στα κίτρινα κουτιά αλληλογραφίας, δίνοντας το "πράσινο φως" για την επαναλειτουργία της Καγκελαρίας.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή γύρω από το κυβερνητικό κτίριο.

[Νωρίτερα]

"Ερευνούμε ένα ύποπτο πακέτο," είπε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας στο Reuters.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι στην περιοχή που είχε αποκλείσει η αστυνομία βρέθηκαν τέσσερα κίτρινα πλαστικά κουτιά αλληλογραφίας.

"Η αστυνομία διερευνά την κατάσταση", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κτίριο της Καγκελαρίας θα παραμείνει κλειστό μέχρι η κατάσταση να ξεκαθαριστεί.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η γερμανίδα καγκελάριος βρισκόταν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια εντοπισμού των υπόπτων αντικειμένων.

Επιπλέον δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο από την πλευρά της καγκελαρίας. Σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένο το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας χρονιάς το οποίο πραγματοποιείται κανονικά.

Το 2010, οι ειδικοί είχαν βρει πακέτο με εκρηκτικά απεσταλμένο από την Ελλάδα στο γραφείο της Μέρκελ στο Βερολίνο.

Νωρίτερα, ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός N24 μετέδωσε πως το ύποπτο πακέτο είναι μια επιστολή ή ένα τηλεγράφημα.

Ειδική ομάδα μετέφερε τα κουτιά αλληλογραφίας στα εργαστήρια της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ