ΚΟΣΜΟΣ

Φάλαινα-κατάσκοπος επιστρέφει κινητό που έπεσε στη θάλασσα και γίνεται viral

Φάλαινα-κατάσκοπος επιστρέφει κινητό που έπεσε στη θάλασσα και γίνεται viral

Η παράξενη στιγμή που μία φάλαινα επιστρέφει σε μία γυναίκα του κινητό της τηλέφωνο, το οποίο της έπεσε στη θάλασσα, αποτυπώθηκε σε βίντεο και έχει γίνει viral.

Το ζώο δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη φάλαινα μπελούγκα που θεωρείται κατάσκοπός της Ρωσίας.

Η Isa Opdahl είχε βγει για βαρκάδα με τους φίλους της, όταν έπεσε το κινητό της μέσα στη θάλασσα, σημειώνει η Daily Mail.

Ξαφνικά, είδε την φάλαινα να βουτά και να βγαίνει έχοντας το κινητό στο στόμα. Άναυδη, πήρε την συσκευή από το στόμα του ζώου.

Η φάλαινα, σύμφωνα με το CNNi, εντοπίστηκε προσφάτως σε θαλάσσια περιοχή στα βόρεια της Νορβηγίας και οι ψαράδες υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πάει καλά όταν διαπίστωσαν πως η φάλαινα φορούσε χαλινάρια ενώ συνεχώς κυνηγούσε τις βάρκες τους.

Το χαλινάρι το οποίο είχε μετατροπή για να κουβαλάει κάμερα ή ακόμα και όπλα, αφαιρέθηκε από την φάλαινα.

Στο εσωτερικό του έγραφε «εξοπλισμός της Αγίας Πετρούπολης».

Επιστήμονας από τον Ινστιτούτο Θαλάσσιων ερευνών στη Νορβηγία δήλωσε πως «αν αυτή η φάλαινα προέρχεται από τη Ρωσία, και υπάρχει σημαντικός λόγος για να το πιστεύουμε, τότε δεν είναι οι Ρώσοι επιστήμονες αλλά το πολεμικό ναυτικό που ευθύνεται».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ