Αναστασιάδης: Η Ε.Ε. να αντιδράσει στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας
Την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας -ανάλογη του ειδικού βάρους της ΕΕ- ζήτησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σιμπίου της Ρουμανίας.
«Ελπίζουμε να γίνει κάτι το οποίο να καταξιώνει την Ευρώπη στα μάτια όλων των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και του σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών γενικότερα, πολύ περισσότερο των κρατών-μελών» δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.
Παράλληλα, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα αναπτύξει τα «όσα τελευταία συμβαίνουν, δυστυχώς ως αποτέλεσμα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας.
Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι θα «έχουμε την ισχυρή στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ε.Ε.».
Ερωτηθείς εάν θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους ομολόγους του κυρώσεις κατά της Τουρκίας, απάντησε: «Αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια».
Χατζηδάκης στο TikTok: Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις
11:42
Σέρρες: Στο «μικροσκόπιο» η εμπλοκή κι άλλων προσώπων στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
11:31
CES 2026: Ρομπότ, νέες τεχνολογίες τηλεόρασης και «τριπλά» smartphones στις νέες τάσεις
11:22
Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ για την ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια - Η ανάρτηση Κολυδά
11:11