Κολομβία: Δολοφονία σκηνοθέτη στα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για τον εμφύλιο
Κολομβιανός σκηνοθέτης δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ντοκιμαντέρ για τα θύματα των βίαιων επεισοδίων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.
Ο Μαουρίσιο Λεσάμα κατέγραφε μαρτυρίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα της βίας τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου όταν τον σκότωσαν τέσσερις οπλοφόροι στην πόλη Αραουκίτα, στην περιφέρεια Αράουκα, ανέφερε στον Τύπο ο περιφερειάρχης Ρικάρδο Αρέβαλο.
Ο Αρέβαλο απέδωσε τη δολοφονία του σκηνοθέτη σε ομάδα αποστατών της FARC, της πρώην οργάνωσης ανταρτών, που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε η ηγεσία της με την κυβέρνηση της Κολομβίας τον Νοέμβριο του 2016.
Το ντοκιμαντέρ, που θα είχε τον τίτλο «Μάγιο», είχε θέμα τη δολοφονία μιας νοσοκόμας που είχε διαπραχθεί εν μέσω αυτής που πολλοί χαρακτηρίζουν «γενοκτονία» των μελών του κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης (Unión Patriótica, UP).
Η Αράουκα, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα, χαρακτηρίζεται εστία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και άλλων αγαθών. Στην περιοχή δρουν αποστάτες των FARC. Οι ομάδες τους, οι οποίες δεν έχουν πλέον κεντρική διοίκηση, εκτιμάται από τις αρχές πως αριθμούν περίπου 1.700 μαχητές. Στην περιοχή αυτή δρα επίσης ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), επισήμως η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τον ανταρτοπόλεμο στην Κολομβία.
Νεκρός ηλικιωμένος στον Κηφισό: Έπεσε στο κενό από πεζογέφυρα και παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό (vid)
08:33
Αίγιο: Στον ανακριτή ο 46χρονος που πυροβόλησε τους ανήλικους - Εκτός κινδύνου οι τραυματίες
08:33
Οι επιστήμονες λένε ότι τα δάχτυλά μας κρύβουν το μυστικό της εξέλιξης του εγκεφάλου
08:30
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα καταθέτουν τα πορίσματά τους τα κόμματα
08:27