ΚΟΣΜΟΣ

Αρκάνσας: Οι πλημμύρες έφεραν στο σπίτι τους έναν αλιγάτορα

Αρκάνσας: Οι πλημμύρες έφεραν στο σπίτι τους έναν αλιγάτορα

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ (Μιζούρι και Αϊόβα) προκάλεσαν την άνοδο των νερών των τοπικών ποταμιών, φέρνοντας έναν απρόσκλητο επισκέπτη στην οικογένεια Πιρς, στο βορειοανατολικό Αρκάνσας: Έναν αλιγάτορα άνω των τριών μέτρων που είχε… ξεσπιτωθεί. 

Το ποτάμι της περιοχής «φούσκωσε» με αποτέλεσμα το ογκώδες ερπετό να καταλήξει στον ορυζώνα του Φρανκ Πιρς όπου και η οικογένεια τον βρήκε να… λιάζεται αμέριμνος μία ωραία πρωΐα.

«Εγώ, ο αδερφός μου, η σύζυγός μου και η κόρη μου πηγαίναμε για ψάρεμα. Κι όπως περάσαμε τη στροφή, βρισκόταν ήδη στο σημείο», τόνισε ο ίδιος ο Πιρς. Ο ίδιος κάλεσε αμέσως την αστυνομία που αρχικά δεν τον πίστεψε.

«Όταν λάβαμε την κλήση, νομίζαμε πως επρόκειτο για κάποιου είδους φάρσα, καθώς δύσκολο να δεις αλιγάτορα τόσο βόρεια», δήλωνε αργότερα ο Ντέιβιντ Λούκας, Σερίφης στην κομητεία Τζάκσον.

Προφανώς, όταν έφτασαν επί τόπου, διαπίστωσαν πως κάθε άλλο παρά για φάρσα επρόκειτο.

Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδίας Άγριας Ζωής, οι αλιγάτορες είναι κοινό θέαμα στις νοτιοανατολικές πολιτείες – όπως σε Λουιζιάνα, Αλαμπάμα, Φλόριντα, Τέξας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, και καθώς τα νερά του Μισισιπή ήταν «φουσκωμένα» για εβδομάδες, ο εντοπισμός του αλιγάτορα εκτός του φυσικού του περιβάλλοντος, αν και σπάνιος, δεν ήταν παράλογος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ