ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν αγοράζει κάστανα και εκπλήσσεται με το ποσό που πρέπει να πληρώσει

Ο Ερντογάν αγοράζει κάστανα και εκπλήσσεται με το ποσό που πρέπει να πληρώσει
screen grab από βίντεο

Βόλτα στην Κωνσταντινούπολη έκανε χθες, Κυριακή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου, θέλοντας να περάσει το προφίλ του ηγέτη που είναι κοντά στο λαό, ενόψει και των επικείμενων δημοτικών εκλογών, συνομίλησε με αρκετούς πολίτες.

Κάποια στιγμή, ο Ερντογάν έκανε στάση σε έναν πλανόδιο καστανά, προκειμένου να αγοράσει κάστανα. Μπροστά στις κάμερες που τον ακολουθούσαν, εκτυλίχθηκε τότε, ένας μάλλον «άβολος» για τον καστανά διάλογος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αγόρασε πέντε σακουλάκια και στη συνέχεια ρώτησε τον πωλητή πόσα χρωστάει. Ο καστανάς, που είχε την πρόθεση να τον κεράσει, του απάντησε στην αρχή ότι δεν χρωστάει τίποτα.

Ο Ερντογάν, ωστόσο, δεν το δέχτηκε και επέμεινε: «Τι λες τώρα, δεν γίνεται! Μου έδωσες πέντε σακουλάκια κάστανα και θα μου πεις την κανονική τους τιμή».

«Εγώ σας έδωσα 700 γραμμάρια και κάνουν 70 λίρες», του απάντησε τότε ο καστανάς, προκαλώντας, μάλλον τη δυσαρέσκεια του Τούρκου προέδρου, που τον ρώτησε:

«Πόσο πουλάς το κιλό;», για να λάβει την απάντηση «100 λίρες». Ο Ερντογάν, αφού κοίταξε λίγο περίεργα τον καστανά, έβγαλε τελικά το πορτοφόλι του από την τσέπη του και του έδωσε τα χρήματα που του όφειλε.

Το βίντεο από τον διάλογο του Ερντογάν με τον καστανά κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ