Λεπέν: Πήρα δάνειο από ρωσική τράπεζα γιατί οι ευρωπαϊκές δεν μου έδιναν
Η ηγέτιδα του «Εθνικού Συναγερμού» Μαρίν Λεπέν διέψευσε από το Τάλιν της Εσθονίας τις φήμες που υποστηρίζουν ότι η Ρωσία χρηματοδοτεί το κόμμα της.
«Η Ρωσία δεν μας χρηματοδοτεί. Όλα αυτά είναι ψέμα», μεταδίδει το TASS επικαλούμενο την εφημερίδα Postimees. Ωστόσο η ίδια παραδέχθηκε ότι βρέθηκε μια ρωσική τράπεζα που του χορήγησε δάνειο, καθώς καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν ήθελε να χορηγήσει δάνειο στο κόμμα της.
«Καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν συμφωνούσε να μας δώσει δάνειο» πρόσθεσε η Λεπέν και συνέχισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Τάλιν λέγοντας το εξής: «Δηλαδή αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε δάνεια σε όλο τον κόσμο. Απλώς έτυχε, μια ρωσική τράπεζα δέχθηκε να μας δώσει δάνειο στο ποσό που ζητήσαμε και μάλιστα με πολύ κακό επιτόκιο. Πήραμε το δάνειο, αλλά θα το αποπληρώσουμε».
Το 2016 η εφημερίδα The Times, είχε γράψει ότι την προεκλογική της εκστρατεία την χρηματοδοτούσαν ρωσικές πηγές όπως και ότι είχε λάβει δάνεια από ρωσικές τράπεζες ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ.
Το 2014 η Λεπέν είχε πάρει δάνειο από την «Πρώτη Τσεχο-Ρωσική τράπεζα» ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της προεκλογική της εκστρατείας, γεγονός που είχε προκαλέσει αρκετά επικριτικά σχόλια στην Γαλλία για την στάση της εν λόγω τράπεζας.
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 82-87: Οι Ερυθρόλευκοι πήραν το ντέρμπι στο Telekom Center Athens
23:22
Η Tesla χάνει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων - Ποιος την κατατρόπωσε
23:18
Κλούνεϊ σε Τραμπ: «Θα κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη, θα ξεκινήσουμε στις επόμενες εκλογές»
23:07
Κυανόκρανοι του ΟΗΕ δέχθηκαν επίθεση από ισραηλινά πυρά στον Λίβανο
22:58