ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Βαυαρία: Αποκαλύψεις σοκ για το νεκρό «αφέντη» και το μυστηριώδη ρόλο των «γυναικών» του

Θρίλερ στη Βαυαρία: Αποκαλύψεις σοκ για το νεκρό «αφέντη» και το μυστηριώδη ρόλο των «γυναικών» του

Για τα καλά έχει απλωθεί το πέπλο του μυστήριο γύρω από τους πέντε θανάτους στη Βαυαρία, ενώ όσο περνούν οι ώρες, οι Αρχές ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα στοιχεία που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη. Η μακάβρια υπόθεση στο Πασάου έχει προκαλέσει σοκ, με το γερμανικό Τύπο να κάνει λόγο για πρωτοφανή τραγωδία, παρακολουθώντας τα ευρήματα των αρχών μετά τον εντοπισμό των πέντε πτωμάτων, μελών μιας οργάνωσης ιπποτικών αγώνων.

Όσον αφορά τα τρία πτώματα στο ξενοδοχείο του τρόμου, που φέρνουν τραύματα από βαλλίστρα, παραπέμπουν σε προφίλ ατόμων τα οποία ασχολούνταν με τον αποκρυφισμό, τα μεσαιωνικά όπλα και τις αναπαραστάσεις της εποχής.

Η 30χρονη Φαρίνα Κασπάρι ήταν αυτή που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σκότωσε με τη βαλλίστρα τον 53χρονο Τόρστεν Βάις και την 33χρονη Κίρστεν Έντερς.

Επίσης, στο σπίτι της 30χρονης η αστυνομία, δύο μέρες μετά τον εντοπισμό των τριών πτωμάτων στον ξενώνα του Πασάου, βρήκε δύο ακόμη πτώματα γυναικών, της Γκέρτρουντ και της 19χρονης Καρίνα.

Δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο πώς συνδέονται οι θάνατοι μεταξύ τους, αλλά οι Αρχές τείνουν στο σενάριο πως πρόκειται για ομαδική δολοφονία - αυτοκτονία που έχει να κάνει με τον Μεσαίωνα, τους αλχημιστές και τα όπλα εποχής.

Το προφίλ του Βάις

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και η ζωή του Βάις, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος μεσαιωνικών αντικειμένων στο Χάχενμπουργκ της Ρηνανίας-Παλατινάτου, με το όνομα "Milites Conductius", όπου διατίθεντο μεσαιωνικά ξίφη και σπαθιά. Είχε μάλιστα επιλέξει για να κοσμεί τη βιτρίνα μια ματωμένη κούκλα...

Ο 53χρονος περιγράφεται ως «κυριαρχική φιγούρα», που συμπεριφερόταν στις γυναίκες ως σκλάβες.

Όλες οι γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές είχαν αποκοπεί εδώ και καιρό από τις οικογένειές τους και η αστυνομία πιστεύει ότι είχαν παραπλανηθεί από τον Βάις, αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη τη γερμανική Bild.

Ο Βάις ζούσε με την Κίρστεν στο Βέστερβαλντ, όπου βρισκόταν και το κατάστημά του.

Στη σελίδα που είχε στο Facebook για το κατάστημα, αναφέρεται πως προσέφερε και ένα αλκοολούχο ποτό του Μεσαίωνα που περιείχε και μέλι. Σημειώνεται επίσης πως έδινε μαθήματα ξιφομαχίας δύο φορές την εβδομάδα.

Ο 53χρονος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του καταστήματος μέχρι το Μάιο του 2018, ενώ είναι άγνωστο σε ποιον ανήκε μετά, αν και είναι βέβαιο πως ο Βάις εργαζόταν εκεί ως το θάνατό του.

Τόρστεν, Κίρστεν και Φαρίνα μοιράζονταν την αγάπη τους για το Μεσαίωνα και συχνά συμμετείχαν σε σχετικές εκδηλώσεις.

Πριν ανοίξει το μαγαζί, ο Βάις ζούσε σε ένα νοικιασμένο αγρόκτημα με την Κίρστεν, τη Φαρίνα και την Γκέτρουντ - μία από τις δύο νεκρές στο διαμέρισμα της πρώτης.

Ο «αφέντης»

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Αλεξάντερ Κρούγκερ δηλώνει πως ο 53χρονος ήταν αδιαμφισβήτητα ο «αφέντης», που διέταζε τις γυναίκες για τα πάντα.

Νοίκιασε το μέρος με την Κίρστεν, η οποία όμως αμέσως μετά χάθηκε και «αντικαταστάθηκε» από ένα ζευγάρι, τη Φαρίνα και την Γκέτρουντ καθώς και από μια νέα γυναίκα, που πιστεύεται πως ήταν η 19χρονη Καρίνα, το δεύτερο δηλαδή πτώμα που βρέθηκε στο διαμέρισμα.

«Ο τόνος του ήταν πολύ παράξενος. Ήταν υποταγμένες σ' αυτόν, είχα την εντύπωση πως δεν είχαν την άδεια ούτε να μου μιλούν», λέει ο ιδιοκτήτης της φάρμας. «Ήταν πολύ απότομος, παράξενα απότομος, όχι με τον τρόπο που μιλά κανείς σε κάποιον, αλλά με μικρές κοφτές προτάσεις. Η αντίδρασή τους, η γλώσσα του σώματος ήταν υποτακτικός, είχαν πάντα σκυμμένα τα κεφάλια τους. Θα μπορούσα να πω πως τον φοβούνταν», συνεχίζει και καταλήγει: «Ήταν ο μεγάλος αφέντης, έδινε διαταγές».

Ο ίδιος προσθέτει ότι και οι τρεις γυναίκες ήταν πάντα μαυροντυμένες, ενώ η μία είχε ξυρισμένο το κεφάλι της

Στο δωμάτιο, οι ερευνητές βρήκαν τρεις βαλλίστρες και δύο διαθήκες του ζευγαριού. Επιπλέον, δεν βρέθηκαν βαλίτσες, σύμφωνα με την Εισαγγελία.

Και μπορεί οι δύο διαθήκες που βρέθηκαν στον ξενώνα να «δείχνουν» προσχεδιασμένη αυτοκτονία, ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν δώσει απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Η υπόθεση παραμένει πάντως εξαιρετικά σκοτεινή για τους ερευνητές: «Έχουμε πέντε νεκρούς, κι αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο. Όλα τα άλλα είναι αμφίβολα», παραδέχθηκε ο εισαγγελέας του Πασάου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ