McVisa: Τα McDonald’s στην Αυστρία γίνονται «προξενεία» των ΗΠΑ
Μια νέα... σπεσιαλιτέ περιλαμβάνεται από σήμερα (15/05) στο μενού των εστιατορίων της αλυσίδας McDonald’s στην Αυστρία: προξενικές υπηρεσίες στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βιέννη ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία με τα εστιατόρια McDonald’s, η οποία προβλέπει ότι το προσωπικό τους θα μπορεί να βοηθά Αμερικανούς τουρίστες, φέρνοντάς τους σε επαφή με τα αμερικανικά προξενεία στην Αυστρία.
«Οι ομάδες (των εστιατορίων McDonald’s) θα τους βοηθούν φέροντάς τους σε επαφή με τις προξενικές υπηρεσίες της αμερικανικής πρεσβείας», εξήγησε η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ σε μήνυμά της στη σελίδα της στο Facebook.
Ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέρονται είναι η περίπτωση απώλειας ή κλοπής διαβατηρίου ή ακόμα και η παροχή ταξιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση ατυχήματος.
Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με διάφορα σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου αμέσως εμφανίστηκαν τα hashtag “McVisa” και “McPassport”.
«Προφανώς είμαστε εντελώς ανίκανοι να αναζητήσουμε τη διεύθυνση της πρεσβείας στο ίντερνετ», σχολίασε δεικτικά ένας χρήστης του Διαδικτύου.
IDF: «Εντός εμβέλειας Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη» - Μετά την ιρανική επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία
21:06
Δεκάδες οι τραυματίες από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις στο Ισράηλ
20:53
Βίντεο από τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή
20:40
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Πάνω από 40 τραυματίες από ιρανική επίθεση στη Ντιμόνα του Ισραήλ
20:40