McVisa: Τα McDonald’s στην Αυστρία γίνονται «προξενεία» των ΗΠΑ
Μια νέα... σπεσιαλιτέ περιλαμβάνεται από σήμερα (15/05) στο μενού των εστιατορίων της αλυσίδας McDonald’s στην Αυστρία: προξενικές υπηρεσίες στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βιέννη ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία με τα εστιατόρια McDonald’s, η οποία προβλέπει ότι το προσωπικό τους θα μπορεί να βοηθά Αμερικανούς τουρίστες, φέρνοντάς τους σε επαφή με τα αμερικανικά προξενεία στην Αυστρία.
«Οι ομάδες (των εστιατορίων McDonald’s) θα τους βοηθούν φέροντάς τους σε επαφή με τις προξενικές υπηρεσίες της αμερικανικής πρεσβείας», εξήγησε η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ σε μήνυμά της στη σελίδα της στο Facebook.
Ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέρονται είναι η περίπτωση απώλειας ή κλοπής διαβατηρίου ή ακόμα και η παροχή ταξιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση ατυχήματος.
Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με διάφορα σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου αμέσως εμφανίστηκαν τα hashtag “McVisa” και “McPassport”.
«Προφανώς είμαστε εντελώς ανίκανοι να αναζητήσουμε τη διεύθυνση της πρεσβείας στο ίντερνετ», σχολίασε δεικτικά ένας χρήστης του Διαδικτύου.
Δάκρυα χαράς στο Σαν Ντιέγκο: Επέστρεψε το USS Abraham Lincoln μετά από 322 μέρες στη θάλασσα
19:14
Θεοδωρικάκος: Oι συνάνθρωποί μας που νίκησαν τον καρκίνο δικαιούνται ισότιμη νέα αρχή
19:05
Ιταλία: Κλοπή 30.000 μπουκαλιών κρασιού αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ
19:03
ΕΕ–Κίνα: Συμφωνία για μείωση κατά 50% των εξαγωγών κινεζικών υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη
18:55