ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της Τουρκίας στο προσφυγικό

ΕΕ: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της Τουρκίας στο προσφυγικό
Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει θετικά τα πρώτα αποτελέσματα της Τουρκίας σε ένα κοινό σχέδιο για τη μείωση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να απέχει πολύ από τον περιορισμό των αφίξεων που παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ την Πέμπτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ευελπιστεί ότι η Τουρκία θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη μετά από την συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας, στα τέλη του περασμένου έτους

"Το μόνο κριτήριο, όπως είναι αυτονόητο, είναι οι αριθμοί που δείχνουν μείωση της προσφυγικής ροής. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι, αυτό είναι μέρος του κοινού σχεδίου δράσης, να μειώσουμε τους αριθμούς προς τα κάτω και είναι αρκετά σαφές κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ότι οι αριθμοί έχουν παραμείνει σχετικά υψηλοί, έτσι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε, " δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans σε συνέντευξη Τύπου.

"Η συνεργασία μας με τις τουρκικές αρχές, είναι θετική. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δραστηριοτήτων τους. Έχουμε δει τα πρώτα αποτελέσματα τα οποία είναι ενθαρρυντικά, αλλά είμαστε πολύ μακριά από το να είμαστε ικανοποιημένοι," είπε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ