ΚΟΣΜΟΣ

Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα

Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα
screen grab από βίντεο

Για παρενόχληση τουρκικής κορβέτας από ελληνική πυραυλάκατο σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο, κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Τουρκικά μέσα, μάλιστα, ανήρτησαν και σχετικό βίντεο από τις κάμερες του τουρκικού πλοίου.

Σύμφωνα με το Anadolu, η κορβέτα Μπουργκάζαντά –η οποία συμμετέχει στη ναυτική άσκηση ‘Θαλασσόλυκος’ που διεξάγει η Τουρκία από τις 13 Μαΐου-, έπλεε στο νότιο Αιγαίο, όταν δέχτηκε παρενόχληση από την πυραυλάκατο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Κρυσταλλίδης».

«Η ελληνική πυραυλάκατος πλησίασε την τουρκική κορβέτα στα 200 μέτρα από την αριστερή πλευρά, αλλά αναγκάστηκε τελικά να απομακρυνθεί από την περιοχή μετά τις προειδοποιήσεις ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας», αναφέρει το το δημοσίευμα, το οποίο δημοσιεύτηκε σε αρκετά τουρκικά ΜΜΕ.

anadolu

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρενόχληση της τουρκικής κορβέτας από την ελληνική πυραυλάκατο, συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Χάρτη για την Πρόληψη Συγκρούσεων στη Θάλασσα.

Τουρκικές πηγές ασφαλείας σημείωναν στο Anadolu ότι «η Τουρκία προχωρά κανονικά με την άσκηση Θαλασσόλυκος, που διεξάγεται παράλληλα σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ