ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες Βορειοκορεάτισσες «σκλάβες του σεξ» στην Κίνα

Χιλιάδες Βορειοκορεάτισσες «σκλάβες του σεξ» στην Κίνα
Pixabay

Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια από τη Βόρεια Κορέα πέφτουν θύματα κυκλωμάτων τράφικινγκ και εξαναγκάζονται να εργαστούν ως ιερόδουλες στην Κίνα ή πωλούνται σε Κινέζους.

Σύμφωνα με έκθεση της Korea Future Initiative, μίας ομάδας προάσπισης δικαιωμάτων, οι γυναίκες πέφτουν συχνά θύματα απαγωγής κυκλωμάτων που απομυζούν έως και 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από την εκμετάλλευσή τους.

«Εκπορνεύουν τις γυναίκες για 30 κινεζικά γιουάν (περίπου 4,5 δολάρια), τις πωλούν ως συζύγους για μόλις 1.000 γιουάν», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης.

Τα θύματα είναι συνήθως μεταξύ 12 και 29 ετών. Ορισμένες είναι φυλακισμένες σε οίκους ανοχής στα βορειοανατολικά της Κίνας, όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες.

Πέφτουν θύματα βιασμών, μερικές φορές, μάλιστα, οι επιθέσεις καταγράφονται σε βίντεο και πωλούνταν στο διαδίκτυο. Άλλες, πωλούνται και κακοποιούνται συστηματικά από τους συζύγους τους.

Όπως αναφέρει το BBC, η ομάδα συγκέντρωσε τις πληροφορίες για την εφιαλτική αυτή πραγματικότητα από θύματα που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα δίχτυα των κυκλωμάτων.

Μία εκ των γυναικών, η Ms Pyon, μίλησε για τα δεινά που βίωσε, λέγοντας: «Πωλήθηκα σε έναν οίκο ανοχής με άλλες έξι γυναίκες από την Βόρεια Κορέα. Δεν μας έδιναν πολύ φαγητό και μας φέρονταν άσχημα. Ύστερα από οκτώ μήνες, οι μισές πωληθήκαμε και πάλι. Μου έκαναν άσχημα πράγματα. Όταν έφτασα στον νέο οίκο ανοχής είχα μώλωπες στο σώμα μου».

Μία άλλη γυναίκα είπε: «Υπάρχουν πολλές Βορειοκορεάτες στην Κίνα. Αφήνουμε διαφημιστικά κάτω από τις πόρτες τους. Οι κάρτες είναι γραμμένες στα βορειοκορεατικά και τους ενημερώνουν για τις υπηρεσίες μας… Συνήθως μας πηγαίνουν σε μπαρ. Οι επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας θέλουν Βορειοκορεάτισσες ιερόδουλες για τις επιχειρήσεις τους…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ