Πέταξαν τα πρώτα ελληνικά αεροσκάφη πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη, οι πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας.
Οι πτήσεις έγιναν στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της γείτονος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΜΙΑ, οι πτήσεις έγιναν το πρωί στο πλαίσιο της «προετοιμασίας και την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφαλείας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας.
Σκοπός των πτήσεων ήταν να ελεγχθεί εάν υπάρχουν «νεκροί» τομείς στην επικράτεια της χώρας και να εξετασθεί η συμβατότητα των ανιχνευτικών συστημάτων.
ΧΡΗΜΑ
Κοινωνικός τουρισμός 2026: Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις, ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές - Σενάρια και για νέα παράταση
08:39
ΕΛΛΑΔΑ
Αττική: Χειροπέδες σε δύο ανηλίκους στα νότια προάστια - Λήστευαν με χατζάρες και όπλα καταστήματα
08:35
ΚΟΣΜΟΣ
Ομπάμα για πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας»
08:24
ΕΛΛΑΔΑ
Συναγερμός για εξαφάνιση 48χρονου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
08:21
ΑΓΟΡΕΣ