Κύπρος: Οκτώ γεωτρήσεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια
Σε οκτώ γεωτρήσεις, έξι ερευνητικές και δύο επιβεβαιωτικές, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, θα προχωρήσει η Κύπρος τους επόμενους 24 μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.
«Οι δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζονται. Προγραμματίζονται τους επόμενους 24 μήνες οκτώ γεωτρήσεις. Έξι ερευνητικές και δύο επιβεβαιωτικές», είπε ο Υπουργός, κατά την παρουσίαση του έργου του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για την περίοδο Μαρτίου 2018 – Απριλίου 2019.
Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο πού ακριβώς θα γίνουν οι γεωτρήσεις, ωστόσο, είπε πως οι στόχοι είναι ήδη εντοπισμένοι και γίνεται επεξεργασία γύρω από αυτούς.
Πρόσθεσε ότι ο προγραμματισμός είναι να αρχίσουν τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2020. Ανέφερε ακόμα ότι εξετάζονται ξανά οι επιλογές για εκμετάλλευση.
Τέλος, ο κ. Λακοτρύππης σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα τελικά στάδια αδειοδότησης του τεμαχίου 7.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νότια Καρολίνα: Σκότωσε την κόρη του γιατί νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης
Καταρρέει η «αυτοκρατορία» του Τζέιμι Όλιβερ - Κινδυνεύουν πάνω από 1.300 εργαζόμενοι
Αυστρία: Στις 27 Μαΐου η πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Κουρτς
Λήξη συναγερμού στο κέντρο της Αθήνας - Εικόνες από την επιχείρηση του ΤΕΕΜ
13:21
Πυροβολισμοί στη Δυτική Όχθη: Πέντε Ισραηλινοί τραυματίες - Νεκροί οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες
13:21
Ρέθυμνο: Μαθήτρια δημοτικού καταγγέλθηκε ότι κυνήγησε και απείλησε συμμαθητές της με μαχαίρι
13:10
Basketgate: Καταθέτει ο Π. Γιαννάκης ως μάρτυρας υποστήριξης της κατηγορίας για τα στημένα παιχνίδια
13:03