ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούμενοι για ψευδείς δηλώσεις περιουσίας Μαρίν και Ζαν-Μαρί Λεπέν

Κατηγορούμενοι για ψευδείς δηλώσεις περιουσίας Μαρίν και Ζαν-Μαρί Λεπέν

Προανάκριση σε βάρος της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, αλλά του πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, καθώς υπάρχουν σε βάρος τους υποψίες ότι υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις για τις περιουσίες τους, ανακοίνωσε η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας.

Η Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι θα εξετάσει το εάν οι Λεπέν υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις, εξηγώντας πως ενδέχεται να υποτίμησαν τα περιουσιακά στοιχεία που διέθεταν από κοινού το 2014, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Λεπέν είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της δικαστικής διερεύνησης της δήλωσής της, αλλά η προσφυγή της απορρίφθηκε.

«Κατόπιν της διεξαγωγής ανάλυσης ο οικονομικός εισαγγελέας αποφάσισε σήμερα να αρχίσει προκαταρκτική έρευνα», αναφέρει ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αρχικά στο στόχαστρο είχε τεθεί ο Ζαν-Μαρί Λεπέν.

«Το αντικείμενο της έρευνας επεκτείνεται τώρα στην ψευδή δήλωση των περιουσιακών στοιχείων της Μαρίν Λεπέν», αναφέρεται.

Τα αδικήματα σε βάρος των Λεπέν επισύρουν πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ, τριετή φυλάκιση και δεκαετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των παραβατών.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τη Μαρίν Λεπέν να περνά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017 στη Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ