ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Αστυνομικοί σε ρόλο… σερβιτόρων για τον εντοπισμό όσων δεν νηστεύουν στο Ραμαζάνι

Μαλαισία: Αστυνομικοί σε ρόλο… σερβιτόρων για τον εντοπισμό όσων δεν νηστεύουν στο Ραμαζάνι
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Sadiq Asyraf)

Οι Μουσουλμάνοι που απέχουν από τη νηστεία του Ραμαζανίου και κατοικούν στη Μαλαισία, φέτος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αστυνομικοί σε ρόλοσερβιτόρων ετοιμάζονται για μια περίεργη επιχείρηση!

Προκειμένου να εντοπίζονται όσοι δεν τηρούν τη νηστεία για το Ραμαζάνι, στη χώρα ξεκίνησε επιχείρηση, στην οποία περιλαμβάνονται αστυνομικοί που θα υποδύονται τους σερβιτόρους ή και τους μάγειρες σε διάφορα εστιατόρια.

Το Ραμαζάνι απαιτεί από τους Μουσουλμάνους να απέχουν από το φαγητό από την αυγή του ηλίου μέχρι και τη δύση του. Όσοι εντοπιστούν να παραγγέλνουν τις «απαγορευμένες» ώρες, θα φωτογραφίζονται και το υλικό θα προωθείται στην τοπική θρησκευτική Αρχή.

Συνολικά θα συμμετάσχουν 32 μυστικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα δράσουν στην επαρχία Σεγκαμάτ και στο στόχαστρο έχουν βάλει 185 εστιατόρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα του New Straits Times.

Η πλειονότητα των αστυνομικών θα υποδυθεί τους σερβιτόρους. Επίσης, δύο συνάδελφοί τους επελέγησαν να κάνουν παρακολούθηση από την κουζίνα, καθώς είναι καλοί στην… παρασκευή σπεσιαλιτέ της Μαλαισίας.

«Οι αστυνομικοί που έχουν επιλεγεί γνωρίζουν καλά Πακιστανικά και Ινδικά και έτσι θα τους πιστέψουν ώστε οι πελάτες να πιστέψουν ότι είναι εργαζόμενοι του εκάστοτε εστιατορίου» εξήγησε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

Οι... παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, πρόστιμο 240 δολαρίων ή και τα δύο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ