ΚΟΣΜΟΣ

Κανείς δεν θέλει να υιοθετήσει αυτό το γάτο γιατί δεν σταματά να φτερνίζεται

Κανείς δεν θέλει να υιοθετήσει αυτό το γάτο γιατί δεν σταματά να φτερνίζεται
Cats Protection

Ο Έλιοτ είναι ένας πανέμορφος γάτος τον οποίον εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες του λόγω αλλεργιών που έχει και τον κάνουν να φτερνίζεται συνέχεια. Εξαιτίας του προβλήματός του, δυσκολεύεται να βρει καινούριο σπίτι.

Ο 9χρονος γάτος Τάμπι πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα και σήμερα ζει στο καταφύγιο Cats Protection στο Σάσεξ της Βρετανίας και η επικεφαλής αναφέρει πως είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιον να τον υιοθετήσει λόγω της ασθένειάς του.

Μιλώντας στην Independent, η Τάνια Μαρς περιγράφει τον Έλιοτ ως έναν πολύ «χαδιάρη και στοργικό γάτο». Η ίδια αναφέρει πως φτερνίζεται πολύ και κάθε πρωί πρέπει να καθαρίζουν το σπίτι του γιατί γεμίζει βλέννα. «Είναι σαν να έχει κρυώσει. Είναι όμως ένα υπέροχο αγόρι», σημειώνει.

Ο Έλιοτ ζει στο καταφύγιο από τις 5 Μαρτίου και συνήθως τον έχουν απομονωμένο από τα άλλα ζωάκια. Αρχικά, οι υπεύθυνοι του κέντρου πίστευαν πως έχει κάποια ίωση μέχρι που τον εξέτασε κτηνίατρος.

Όταν έρχεται κόσμος για να υιοθετήσει κάποιον γάτο, συνήθως δεν τον επιλέγουν όταν μαθαίνουν πως έχει πρόβλημα υγείας.

«Ανησυχούν για το κόστος των φαρμάκων. Ο κόσμος προτιμά ένα υγιές ζώο», εξηγεί η Μαρς.

Στη συνέχεια αναφέρει πως την κατάσταση του επιβαρύνεται από το γεγονός πως ζει στο καταφύγιο κλεισμένος. «Όταν βγαίνει έξω και μπαίνει φρέσκος αέρας στα πνευμόνια του το φτάρνισμα μειώνεται».

«Πρέπει να είναι σε ένα σωστό περιβάλλον», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ