ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Ο πρόεδρος Τραμπ επιστρέφει στην Ουάσινγκτον με τις «βαλίτσες» του σχεδόν... άδειες

Ιαπωνία: Ο πρόεδρος Τραμπ επιστρέφει στην Ουάσινγκτον με τις «βαλίτσες» του σχεδόν... άδειες
Charly Triballeau/Pool Photo via AP

O Aμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε σήμερα την Ιαπωνία, έπειτα από την τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα, όπου έγινε ο πρώτος ξένος ηγέτης που συναντήθηκε με τον νέο αυτοκράτορα Ναρουχίτο.

Ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια επιβιβάστηκαν στο προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Χανέντα και αναχώρησαν για την Ουάσινγκτον, με έναν ενδιάμεσο σταθμό στην Αλάσκα.

Μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που έκανε ο Τραμπ χθες, μετά τις συνομιλίες του με τον Ιάπωνα συντηρητικό πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, είναι ότι η χώρα της Ασίας εξέφρασε «την πρόθεση» να αγοράσει 105 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Ακόμη, άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο χώρες είναι κοντά σε μια συμφωνία για το εμπόριο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του προς την Ιαπωνία μετά την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε το πρωί σε νότιο προάστιο του Τόκιο, με θύματα κυρίως μικρές μαθήτριες.

«Όλοι οι Αμερικανοί βρίσκονται στο πλευρό του ιαπωνικού λαού και θρηνούν για τα θύματα και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ιαπωνικό πολεμικό πλοίο, την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα. «Εξ ονόματος της πρώτης κυρίας και εμού του ιδίου, θέλω τους να απευθύνω τις προσευχές μας και τη συμπάθειά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ