ΚΟΣΜΟΣ

Δύο μικρά λευκά τιγράκια από το Μεξικό μετακόμισαν στην Νικαράγουα

Δύο μικρά λευκά τιγράκια από το Μεξικό μετακόμισαν στην Νικαράγουα
Nicaraguan zoo

Δύο μικρά λευκά τιγράκια υποδέχτηκε ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος της Νικαράγουας, τα οποία θα εντάξει σε τμήμα με αιλουροειδή που απειλούνται με εξαφάνιση.

Τα δύο αδελφάκια ηλικίας πέντε μηνών, ο Όσμαν και η Χάλιμε, που έχουν γεννηθεί στο Μεξικό, είναι οι μόνες λευκές τίγρεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στην κεντρική Αμερική, σύμφωνα με τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου Εντουάρντο Σακάσα.

Λευκά λιοντάρια και τίγρεις, που οφείλουν το σπάνιο χρώμα τους αυτό που τα ξεχωρίζει από τα άλλα αιλουροειδή του είδους τους σε ένα αλληλόμορφο γονίδιο, απομένουν μόνον μερικές εκατοντάδες σε όλον τον πλανήτη.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) υπολογίζει ότι ο αριθμός των τίγρεων που ζουν στην φύση μειώθηκε από 100.000 το 1990 σε περίπου 3.900 σήμερα.

Μολονότι ο αριθμός τους άρχισε να αυξάνεται ξανά τα τελευταία χρόνια, οι λευκές τίγρεις θεωρείται ακόμη ότι απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με την οργάνωση.

Ο Όσμαν και η Χάλιμε δόθηκαν από μεξικανικό ζωολογικό κήπο στον οποίο ζουν οι γονείς τους και ανήκουν στην τρίτη γενιά τίγρεων που γεννήθηκαν σε συνθήκες αιχμαλωσίας στη χώρα αυτή.

«Στο φυσικό τους περιβάλλον, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Περισσότερες είναι αυτές που ζουν σε ζωολογικούς κήπους" από αυτές που ζουν ελεύθερες στη φύση, διευκρίνισε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου της Νικαράγουας.

Η υιοθεσία των δύο αιλουροειδών χρηματοδοτήθηκε από έναν εγχώριο επιχειρηματία, ο οποίος θα εξασφαλίζει επίσης την τροφή τους και τη γενικότερη φροντίδα που χρειάζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ