Η θάλασσα έγινε (ξανά) κόκκινη στα Νησιά Φερόε: Μαζική σφαγή φαλαινών και δελφινιών
Σχεδόν 250 φάλαινες και δελφίνιαέπεσαν – για ακόμη μία χρονιά – θύματα ενός μακάβριου εθίμου στα Νησιά Φερόε.
Οι κάτοικοι, ακολουθώντας πιστά την παράδοση της χώρας τους, πήραν τις ειδικές λόγχες τους και σκότωσαν τα άτυχα ζώα.
Παρότι είναι πολλές οι αντιδράσεις στη μαζική αυτή σφαγή, οι κάτοικοι της περιοχής δεν σταματούν τη δράση τους και είναι πολλοί και όσοι επισκέπτονται το νησί για να παρακολουθήσουν το αιματηρό τελετουργικό.
Υπολογίζεται πως περισσότερα από 800 δελφίνια και φάλαινες σκοτώνονται για το κρέας τους κάθε χρόνο.
Το Blue Planet Society, μία ακτιβιστική ομάδα που αντιδρά σθεναρά στη μαζική δολοφονία των ζώων, τόνισε πως είναι περισσότερες από 500 οι φάλαινες και τα δελφίνια που έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους.
«150-200 φάλαινες και 20-40 δελφίνια σφαγιάστηκαν στα νησιά Φερόε σήμερα», αναφέρεται σε ανάρτηση της ομάδας στο Facebook, που σημειώνει πως το είδος των ζώων που σκοτώθηκαν προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Οι Νήσοι Φερόες ανήκουν στην επικράτεια της Δανίας, άρα αποτελούν ευρωπαϊκό έδαφος.
Το αιματηρό αυτό έθιμο χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και παρά τις αντιδράσεις, συνεχίζει να τηρείται κάθε χρόνο.
Προσοχή, σκληρές εικόνες:
Τζέιμς Μποντ: Κάλουμ Τέρνερ και Τζακ Λόουντεν ανάμεσα στους υποψηφίους για τον ρόλο του 007
10:20
Φινλανδία: Πράσινο φως για την πρώτη εγκατάσταση τελικής αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στον κόσμο
10:15
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες ξανά στην 54χρονη για την υπόθεση με τα 212 ζώα σε ακατάλληλες συνθήκες
10:12
Καιρός: Έρχεται επικίνδυνο 48ωρο με βροχές και καταιγίδες - Η πρόγνωση για τις 28 Οκτωβρίου
10:02