ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από Υπόθεση «λογοτεχνικής» παιδοφιλίας

Τουρκία: Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από Υπόθεση «λογοτεχνικής» παιδοφιλίας
Twitter/ aerenyildiz1

Τη σφοδρή αντίδραση της κοινής γνώμης στην Τουρκία έχει προκαλέσει η έκδοση ενός βιβλίου που περιγράφει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια την σεξουαλική κακοποίηση ένα μωρού κάτω του ενός έτους. Το βιβλίο γράφτηκε πριν από έξι χρόνια και κυκλοφόρησε σε 500 αντίτυπα, με τον τίτλο «Σμαραγδένια Πολυκατοικία».

Η υπόθεση «λογοτεχνικής» παιδοφιλίας έχει προκαλέσεις έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία του εκδοτικού οίκου, αντιδρώντας στην «απόπειρα νομιμοποίησης της παιδοφιλίας και της παιδικής κακοποίησης μέσω "επιστημονικής λογοτεχνίας"».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κατακρίνουν τον συγγραφέα Αμπντουλάχ Σεβκί, καθώς τον χαρακτήριζαν παιδόφιλο και τη γραφή του προσβολή απέναντι στα χρηστά ήθη.

tourkia

Μάλιστα, ο ίδιος ο συγγραφέας δήλωσε σε συνέντευξή του πριν από δύο ημέρες: «Αν δεν το ζήσω πώς θα το γράψω;».

«Εγώ θεωρώ ότι είμαι επιτυχημένος, πέτυχα το σκοπό μου κι ας με λένε ανήθικο. Όποιος δεν καταλαβαίνει από λογοτεχνία, είναι στενόμυαλος», ανέφερε. Τον συγγραφέα υποστήριξε και ο εκδότης του, Αλαατίν Τοπτσού, ο οποίος δήλωσε ότι «σκοπός του βιβλίου ήταν να προσκαλέσει -αντιθέτως- αηδία στην κοινωνία για την παιδοφιλία».

Στην υπόθεση παρενέβη ο Εισαγγελέας της Άγκυρας, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη τόσο του συγγραφέα Αμπντουλάχ Σεβκί, όσο και του εκδότη του την Τετάρτη.



Οι τουρκικές αρχές διέταξαν την απόσυρση όλων των βιβλίων του συγγραφέα από τα βιβλιοπωλεία, ενώ μετά τις καταθέσεις τους, ο Τούρκος συγγραφέας και ο εκδότης του αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ