ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί σκότωσαν τον φερόμενο δράστη της φονικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Αστυνομικοί σκότωσαν τον φερόμενο δράστη της φονικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Νεκρός έπεσε σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετά από ανταλλαγή πυρών ο Ισραηλινός Άραβας, Νασχάτ Μελχέμ ο φερόμενος δράστης της επίθεσης που έγινε την Πρωτοχρονιά στο Τελ Αβίβ και είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς.

Οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για μια εβδομάδα για να τον εντοπίσουν, χωρίς όμως ακόμη να έχουν μπορέσει να διαλευκάνουν τα κίνητρα του.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες του πτώματός του Μελχέμ δείχνοντας ένα οπλοπολυβόλο δίπλα του, έξω από ένα τέμενος στο χωριό Αραρά στο βόρειο Ισραήλ, όπου κρυβόταν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τις αστυνομικές αρχές για τις οποίες είπε ότι εργάστηκαν "ακούραστα, μεθοδικά και με επαγγελματισμό για να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τον τρομοκράτη".

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν τον δράστη όταν αυτός βγήκε έξω ανοίγοντας πυρ εναντίον τους ενώ δεν υπήρξαν απώλειες ανάμεσα στα μέλη των ειδικών δυνάμεων στην αστυνομική επιχείρηση.

Ο 31χρονος Μελχέμ είχε ταυτοποιηθεί από τους συγγενείς του έπειτα από τη δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Σε αυτό φαίνεται ο δράστης να εξαπολύει επίθεση σε κεντρικό εστιατόριο στην ισραηλινή πρωτεύουσα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, και έναν οδηγό ταξί, το αυτοκίνητο του οποίου χρησιμοποίησε για να αποδράσει.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο εντοπισμός του έγινε χάρη στις ανακρίσεις πέντε ανθρώπων, που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνεργοί του και οι οποίοι έχουν συνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ