ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβόλησε αστυνομικό στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους στη Φιλαδέλφεια

ΗΠΑ: Πυροβόλησε αστυνομικό στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους στη Φιλαδέλφεια
PHILLY.COM

Ένας 30χρονος άνδρας παραδέχτηκε πως πυροβόλησε αστυνομικό στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ «στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους»

Ο αστυνομικός ονόματι Τζέσε Χάρτνετ χτυπήθηκε τρεις φορές και θα χρειαστεί πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης πλησίασε εξ επαφής το αυτοκίνητο του αστυνομικού και έριξε εναντίον του 13 βολές με ημιαυτόματο όπλο. Ο Χαρτνετ όμως κατάφερε να απαντήσει και να τραυματίσει το δράστη.

Έτσι είχαμε τη σύλληψη του με τον ένοπλο δράστη να παραδέχεται στις αστυνομικές αρχές, όπως μεταδίδει το CNΝ πως «ακολουθώ τον Αλλάχ , δηλώνω την πίστη μου στο Ισλαμικό Κράτος και για αυτό έκανα ότι έκανα». Στη φωτογραφία, την αυθεντικότητα της οποίας επιβεβαίωσε το CNN, που προέρχεται από κύκλωμα παρακολούθησης φαίνεται ένας άντρας σε πολύ κοντινή απόσταση από ένα περιπολικό, τόσο κοντά ώστε να μπορεί να τον πυροβολήσει εξ επαφής.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνήτη της Πενσιλβάνια Τομ Γουλφ ο οποίος δήλωσε «ευτυχής που η ζωή του αξιωματικού Χάρτνετ δεν διατρέχει κίνδυνο. Ευχόμαστε σε αυτόν και στην οικογένεια του καλή ανάρρωση. Αυτή η πράξη βίας είναι τρομακτική και δεν έχει θέση στην Πενσυλβάνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ