ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δεκάδες τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών

Ρωσία: Δεκάδες τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών
Capture/Video/Twitter/@ShadenFM

Στους 79 αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στην πόλη Ντζερζίνσκ της Ρωσίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο Κριστάλ στο Ντζερζίνσκ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 79 άνθρωποι αναζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά την έκρηξη στο Κριστάλ: 38 εργάτες του εργοστασίου και 41 κάτοικοι της πόλης. Δεν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των τραυματιών» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Δεκαπέντε άνθρωποι νοσηλεύονται, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι τραυματίες φέρουν τραύματα από θραύσματα οβίδων, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος τύπου των υγειονομικών αρχών στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Όπως μεταδίδει το Interfax, επικαλούμενο τους υπεύθυνους του εργοστασίου, ο διευθυντής του είχε απολυθεί «στην κυριολεξία μία ημέρα πριν» από την έκρηξη για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας νωρίτερα αυτόν τον χρόνο. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για μια έκρηξη που είχε συμβεί τον Απρίλιο κι είχε καταστρέψει ένα τμήμα του εργοστασίου.

«Σημειώθηκε μια έκρηξη σε ένα από τα εργαστήρια, ακολούθησε πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε έκταση περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων» εξήγησε ένας εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Πέντε κτίρια της μονάδας και σχεδόν 180 κτίρια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στις εικόνες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας τεράστιο σύννεφο καπνού μετά την έκρηξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ